AEN20180207012400315_01_i

Parlamentul adopta o rezolutie pentru a se abtine de la conflicte politice in timpul Jocurilor Olimpice

Parlamentul Coreei de Sud a adoptat miercuri, 7 februarie, o rezolutie care il obliga sa gazduiasca cu succes Jocurile Olimpice de iarna din PyeongChang, in timp ce promoveaza evitarea confruntarilor politice in timpul evenimetului, informeaza agentia de stiri Yonhap.

Rezolutia Adunarii Nationale a subliniat, de asemenea, sprijinul pentru eforturile guvernului de la Seul de a face Jocurile Olimpice din perioada 9-25 februarie o oportunitate de a promova o pace durabila in Peninsula Coreeana divizata.

Potrivit sursei mentionate, legislativul a aprobat rezolutia cu 160 de voturi “pentru” si 4 abțineri, iar biroul prezidential Cheong Wa Dae a salutat ulterior decizia.

“Suntem recunoscatori pentru cooperarea bipartizana a Adunarii Nationale si speram sa ne sprijinim in continuare”… “Guvernul va depune toate eforturile pentru a transforma  Jocurile Olimpice de la PyeongChang intr-o oportunitate pentru o mare unitate nationala si o pace durabila in Peninsula Coreeana”, a declarat purtatorul de cuvant, Kim Eui-kyeom, intr-o declaratie scrisa. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.