AEN20180219003400315_03_i

Faceti cunostinta cu steaua improbabila a Olimpiadei din PyeongChang: Soohorang, tigru alb

Un tigru alb de plus a aparut ca o stea neasteptata a Jocurilor de Iarna care au loc in prezent in PyeongChang, Coreea de Sud.

“Soohorang”, mascota pentru Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang din 2018, este imbratisat de castigatorii olimpici pe podium dupa evenimentele lor, primind  astfel o atentie sporita egala cu a sportivilor victoriosi, informeaza agentia de stiri Yonhap.

Potrivit sursei ciatate, mascota este modelata dupa un tigru alb, un protector mitologic din folclorul coreean. “Sooho”, care inseamna “protectie” in coreeana, simbolizeaza protectia oferita sportivilor si celorlalți participanti la olimpiada. “Rang” vine de la grupul de litere din mijlocul cuvantului “Ho-rang-i”, care inseamna “tigruin coreeana, dar este si ultimul grup de litere din “Jeong-seon A-ri-rang”, un cantec popular din provincia Gangwon, cea in care vor avea loc intrecerile sportive.

Echipa de design a spus ca le-a luat mult timp sa aleaga animalul in defavoarea altor “candidati”, inclusiv cainele Jindo, o rasa de caine de vanatoare coreeana provenita din Insula Jindo, care este cunoscuta pentru loialitatea si inteligenta sa.

“Din moment ce un tigru a fost mascota Jocurilor Olimpice de la Seoul din 1988, am cochetat cu alte optiuni. Am avut in vedere un cerb, o veverita si un caine Jindo si am creat multe alte tipuri de mascote”, a declarat Park So-young, designer de continut la Mass C&G, creatorul mascotei, intr-un interviu recent la sediul companiei din Sangam-dong, vestul Seulului. Mass-ul C&G a creat, de asemenea, ursuletul negru Bandabi, care este mascota Jocurilor Paralimpice.

https://www.youtube.com/watch?v=8bum-3zFRM4

Conform informatiilor oferite de agentia de stiri, o serie de sondaje initiale au aratat ca un tigru este cel mai favorizat animal de catre public pentru a reprezenta Jocurile Olimpice. Deoarece animalul a fost folosit anterior pentru a reprezenta prima olimpiada gazduita de Tara Diminetilor Linistite in 1988, echipa a ales un tigru alb mai bine apreciat pentru simbolismul sau, printre alti factori.

Pentru a face mascota sa arate cat mai prietenos posibil, echipa  de desing a solicitat sfaturi de la Everland, un parc de distractii si gradina zoologica, unde traiesc 10 tigri albi.

“Expresia faciala a lui Soohorang este asemanatoare cu cea a unui om. Si ne-a luat mult sa ne decidem asupra dimensiunii capului, afland apoi ca oamenii tind sa prefere capetele mari”, a spus Lee In-seok, designerul echipei.

Dar punerea de acord asupra dimensiunilor mascotei nu a fost singurul obstacol, intrucat membrii grupului care s-au ocupat de creerea tigrului au trebuit sa convina si asupra numelui pe care il va purta aceasta, iar acest lucru nu a fost unul usor.

Acestia au intocmit o lista cu aproximativ 2.000 de nume si au primit consultanta atat din tara, cat si de peste hotare, fiind foarte important  ca aceste nume sa nu fie asociate cu imagini proaste in afara tarii, a mai aratat Yonhap.

Cand cele doua mascote au fost in cele din urma dezvaluite lumii in toamna anului 2016, creatorii au spus ca sunt foarte nervosi in legatura cu modul in care oamenii vor reactiona la vederea acestora. “Dar acum aceste griji au disparut”, au spus ei.

“Sunt atat de recunoscator ca oamenii ii iubesc pe Soohorang si Bandabi. Daca nu ar fi fost iubiti, as fi fost foarte frustrat”, a afirmat Lee.

Un alt designer, Jang Joo-young,  a spus: “Sper ca Jocurile Olimpice se incheie cu succes si ca mascotele vor continua sa fie iubite de oameni, astfel incat sa ma simt mandru pentru tot restul vietii mele ca am participat la acest proiect “. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.