29496762_1732266020164004_8933013508702863360_n

Cartea ce redă detaliile portretelor din Joseon

Lee Sung-nack, membru al Fundației de Artă și Cultură Kangsong, a realizat o nouă carte care încearcă să explice cum erau pictate portretele din era Joseon într-un mod realist.
Lee, în vârstă de 80 de ani, a lucrat ca dermatolog și profesor înainte de a obține un doctorat în istoria artei la Universitatea Myongji, în 2014.
În cartea sa “Portetele Dinastiei Joseon: Exprimarea Spiritelor Academice”, publicata pe 16 martie de Nulwa, Lee sugerează portrete create în timpul perioadei Joseon, descriind modelele lor fără frumusețe și citând semne de boli de piele care pot fi vizibile în picturi.
Autorul a examinat 519 portrete împreună cu Bang Dong-sik de la Universitatea Yonsei și Lee Eun-so de la Universitatea Ajou și a reexaminat 358 dintre ele, excluzandu-le pe cele in stare degradabilă.
Aproape 75% din portretele în cauză conțineau semne de boli, cum ar fi lentigo senilă și variolă. De exemplu, în portretul fondatorului regatului Joseon se poate observa o umflătură mică deasupra sprâncenei drepte.
Picturile dinaintea erei Joseon aveau tendința de a descrie oamenii, mai ales regii sau persoanele cu statut social ridicat, mai frumoși decât erau cu adevărat.
În ciuda faptului că, portretele din era Joseon au implicat și oameni de rang înalt, Lee a spus că pictorii din Joseon au încercat să-și descrie modelele “așa cum erau”.

Sursa: koreaherald
Traducere: Mădălina Dima




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.