29468323_1732266450163961_4727195680634830848_n

Săptămâna modei din Seul începe cu o variantă modernă a hanbok-ului

Săptămâna modei din Seul HERA toamnă-iarnă 2018 s-a deschis luni, 19 martie, cu o prezentare a unei interpretări moderne a hanbok-ului.
Pentru sărbătoarea hanbok-ului, designerul Kim Hye-soon a călătorit în timp pentru a-și găsi inspirația de a crea o colecție de hanbok-uri moderne multicolore, care a onorat podiumul de la Dongdaemun Design Plaza din Seul.
“În acest sezon, am vrut să promovez frumusețea Coreei. ” a spus Jung Ku-ho, directorul Săptămânii modei din Seul, înainte de începerea evenimentului. “Fără trecut, nu exista prezent. Evenimentul va prezenta dezvoltarea modei coreene.”
La intrare, modelele coreene, îmbrăcate în hanbok, au întâmpinat vizitatorii, prezentându-le ideea conceptului evenimentului. În jurul lor, au fost expuse păpuși în miniatură îmbrăcate în hanbok.
Modelele străine au prezentat pe podium 32 de piese, selectarea modelului fiind bazată pe convingerea designerului că hanbok-ul ar trebui să fie un costum pe care oricine îl poate purta frumos.
Lucrările au fost create în culori strălucitoare, cu o abundență de culori vii, precum roz, galben și verde.
Toate modelele au purtat pe sub fuste pantaloni colorați- un aspect al hanbok-ului rar întâlnit astăzi. Topurile, de asemenea, au fost interpretate cu un design modern, decorate cu sclipici și paiete.
Cu toate că , hanbok-urile purtate în exterior au fost în general neglijate de public, designerul s-a axat foarte mult pe articole care ar putea fi purtate ca veste sau jachete.
Lee Hee-moon, un “sorikkum” (cântăreț de folk coreean), a colaborat cu orchestra de jazz Prelude, întreținând atmosfera evenimentului. În ceea ce privește adevărata tradiție a sorikkum, Lee nu numai că a cântat, dar a și dansat și a interacționat cu publicul.
La finalul evenimentului, modelele au mers pe podium împreună, purtând ochelari de soare.
Kim, a creat numeroase prezentări de modă și în străinătate. Ea este cunoscută ca designerul din spatele hanbok-ului purtat în serialul “Hwangjini” de pe canalul KBS.
Săptămâna modei din Seul continuă până Sâmbătă. Informațiile despre program și detalii pot fi găsite la www.seoulfashionweek.org

Sursa: koreaherald

Traducere: Mădălina Dima




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.