200³âÀü ±×¸² µ¿±Èµµ¿Í ÇÔ²² µÑ·¯º¸´Â â°æ±Ã

Changgyeonggung așa cum a fost și cum este

Changgyeonggung ,în centrul Seulului, este doar o fracțiune din structura mare care a fost odată, înainte de secolul XX.

Un program turistic al palatului, în lunile septembrie și octombrie, va permite vizitatorilor să vizualizeze clădirile care stau astăzi, oferind comentarii cu privire la cele care au fost distruse de-a lungul timpului.

Potrivit Administrației Patrimoniului Cultural, programul special de turism al palatului va avea loc în fiecare vineri, în septembrie și octombrie, timp de o oră, începând cu ora 14:00. Nu există o taxă suplimentară pentru programul turistic, dar fiecare tur este limitat la 30 de persoane.

Changgyeonggung (Administrația Patrimoniului Cultural)

Changgyeonggung, construit inițial la mijlocul secolului al XV-lea sub ordinele regelui Sejong, a fost ars și reconstruit de mai multe ori. O mare parte din ceea ce a rămas astăzi se datorează unei renovări pe scară largă în 1833. În 1909, palatul regal Joseon și-a pierdut grandiozitatea, Japonia construind pe teren o grădină zoologică, o grădină botanică și un muzeu. Japonia a anexat în mod oficial Imperiul Daehan în 1910.

Se spune că palatul a fost împărțit pe 2.000 kan – o metodă tradițională de măsurare a suprafeței unei clădiri, cu un kan care se referă la zona dintre patru stâlpi – dar a fost redus la doar 450 kan

Printre clădirile perisive au fost cele folosite ca o clădire de birouri pentru oficiali guvernamentali, o clădire militară, cartierul printului încoronat și Jagyeongjeon, construită de regele Jeongjo pentru mama sa.

Donggwoldo (Administrația Patrimoniului Cultural)

În timpul turului ghidat, turiștii vor privi în jurul locurilor goale ale clădirilor și vor asculta comentarii profesionale în timp ce se uită la pictura “Donggwoldo”, ceea ce înseamnă pictura palatelor estice, referindu-se la Changgyeonggung.

“Donggwoldo”, considerat a fi fost finalizat între anii 1826 și 1839, este o pictură cu ochi de păsări care descrie palatele Changdeokgung și Changgyeonggung, așa cum erau la începutul secolului al XIX-lea. A fost desemnată comoara națională nr. 249.

Cei care doresc să participe la acest tur pot să aplice la adresa http://cgg.cha.go.kr, vineri, 17 august, începând cu ora 14:00. Trebuie să trimiteți aplicația cu cel puțin o zi înainte de data dorită.

Changgyeonggun este cu adevărat un loc minunat, plin de istorie!

Traducere: Mădălina Dima

Sursa: koreaherald.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.