g-d in army

G-Dragon in armata sau o zi din viata soldatilor coreeni

          De la un timp am putea spune ca ne este tare dor de BIG BANG si mai cu seama de liderul G-Dragon. De multe ori ne-am intrebat oare cum se va descurca G-Dragon in armata? Cum timpul a trecut ne-am dat seama ca el va fi bine, credem ca se descurca in armata si ne-am dori sa mai aflam vesti de la el si restul membrilor trupei. Se pare ca ceva ne este adus la cunostinta, mai exact este vorba despre rutina pe care G-Dragon o realizeaza in armata ca soldat activ alaturi de ceilalti camarazi ai sai. In urmatoarele randuri vom putea sa vedem cum este o zi din viata lor ca soldati.

        Era de asteptat ca o data ce renunti la viata de idol si te inrolezi in armata este cumva o reponsabilitate si in acelasi timp este o viata total diferita fata de ce ai trait pana atunci ca artist. Iti trebuie timp sa te adaptezi la noua situatie, sa lasi de o parte statutul de artist, persoana cunoscuta si sa te acomodezi cu alti oameni necunoscuti, a devi apt si puternic pentru a-ti apara tara in caz de pericol. Prin urmare acestui statut se impune o rigoare precum si un program strict care trebuie respectat aproximativ 2 ani, atata timp cat dureaza stagiul militar.

Desi nu as fi crezut ca va alege statutul de soldat activ, G-Dragon trebuie sa se supuna programului din armata pentru a putea astfel sa isi indeplineasca indatorirea de barbat coreean. Iata cam arata o zi din viata lui in armata:

 • Soldatii coreeni trebuie sa se trezeasca la ora 6:30 si sunt chemati la apel pentru ca mai apoi sa ia micul dejun. Ei trebuie sa isi mai termine sarcinile de dimineata pentru ca mai apoi sa ia masa de pranz.
 • Aceste sarcini pot varia de la zi la zi, de obicei soldatii participa la o sesiune de instruire comuna si apoi pot lucra la intretinerea unitatii.
 • Urmatorul lucru de indeplinit din rutina soldatilor este pregatirea fizica. Si daca va intrebati ce presupune aceasta activitate, ei bine este simplu, fiecare soldat ia parte la antrenamente fizice in fiecare zi pentru a-si putea mentine sanatatea.
 • Acest antrenament fizic presupune, de exemplu mai multe feluri de alergari: alergare pe strada, alergare cu greutate, alergari pe munte etc. Efectuand astfel de exercitii in mod consecvent, se pare ca acesti soldati isi lucreaza corpul si se mentin sanatosi, chiar daca nu vor in special acest lucru.
 • Dupa atat de multe antrenamente momentul mesei este unul foarte asteptat de toti soldatii. La ora 18:00 se serveste masa de seara. Stiam deja ca stilul de mancat al coreenilor este cu mult mai sanatos decat al altor popoare, prin urmare nici armata nu este o exceptie de la acest stil de viata. Este cunoscut faptul ca in armata de obicei se serveste o masa echilibrata, care exclude desigur hamburgerii si alte feluri de mancare occidentale. Pentru soldati este foarte important sa isi termine de mancat toate alimentele, deoarece mancarea este considerata o forma de ”antrenament” in armata.
 • Dupa ora 18:30 soldatii au parte de timp liber. Astfel ca ei pot sa il foloseasca dupa cum doresc. Ei pot fie sa sune acasa, sa trimita scrisori sau sa isi petreaca timpul facand activitati la alegerea lor in central de recreere al unitatii. De asemenea, sarcini cum ar fi spalatul, curatarea incaltarilor, tunderea parului trebuie facute in acest timp.
 • Ziua se termina cu o curatenie si un ultim apel la 21:30. Armata coreeana este cunoscuta pentru instruirea pe care o face soldatilor pentru ca acestia sa fie foarte curati si organizati. Aparent, soldatii pot deveni aproape experti in a face treburi casnice dupa ce au fost in armata.
 • La ora 22:00 se sting luminile si este timpul ca soldatii sa se puna la somn.

         Desi acest program ar putea fi obositor, nu puteam sa negam ca aceasta rutina este una sanatoasa. Pentru fiecare barbat coreean este o perioada prin care trebuie sa treaca si sa devina mai puternic si mai matur. Cele prezentate mai sus fac parte din activitatile unor soldati activi ai unei anumite divizii, asta nu inseamna ca sunt singurele atributii pe care soldatii activi le indeplinesc in cadrul stagiului militar. Multi dintre idolii nostrii care au fost in armata au lasat o impresie foarte buna, dar de-a lungul timpului au existat si cateva scandaluri rasunatoare care au stricat reputatia multora.

      In ceea ce il priveste pe G-Dragon, el  s-a inrolat in februarie anul acesta si se asteapta ca el sa fie eliberat in noiembrie 2019. Desi a avut cateva probleme pana acum, noi ne dorim sa se intoarca cu bine, sanatos, putin mai matur si mai fericit daca se poate.

Sursa:koreaboo
There is 1 comment

Add yours
 1. Cristescu P. Radu

  Ce-i prea mult, strica. Nimic nu-i bun in exces. Cum ar fi 2 ani de militarie. Dupa 2 ani s-ar putea sa te trezesi cu creierii spalati.
  1(un) an cred ca ar fi arhisuficient. Si ulterior pregatire militara periodica locala.
  Parerea mea. Scuze daca gresesc. Nu am intentia sa subminez puterea politica din Rep. Coreea.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.