Garnizoana Yongsan se va deschide publicului coreean pentru prima dată în cei 114 ani

Garnizoana Yongsan, comandamentul principal al armatei americane în Coreea de Sud, care, în prezent, este relocată, a fost deschisă publicului coreean pentru prima dată, vineri, după 114 ani.

Un autobuz special a fost introdus de către Ministerul Transporturilor și Guvernul Metropolitan din Seul pentru cei interesați să viziteze baza militară din centrul Seulului, ce a fost inaccesibilă coreenilor încă din 1904.

Autobuzul special, care a fost introdus vineri, va circula numai până la sfârșitul acestui an.

Încă de anul trecut, baza a fost în curs de relocare la Camp Humphreys, lângă orașul Pyeongtaek, din provincia Gyeonggi. A fost decis, în 2005, ca locul să se transforme într-un parc național după ce procesul de relocare ia sfârșit.

Primarul Seulului, Park WonSoon, a afirmat că din ce în ce mai mulți coreeni sunt interesați de această locație, deoarece aceasta va fi returnată Coreei de Sud, după ce toate facilitățile din baza militară vor fi transferate către Pyeongtaek.


“Acest autobuz special are scopul de a le oferi coreenilor o șansă de a vizita această locație (înainte ca toate facilitățile să fie transferate)”, a spus Park printr-o declarație comună cu Ministrul Transporturilor, Kim HyunMee.

Conform Guvernului Metropolitan din Seul, zona în care se află baza militară din Yongsan este, de fapt, locul unde Armata Imperiului Japonez și-a creat propria garnizoană din 1910 până în 1945 și a servit drept sediu în perioada colonială.

Armata americană a preluat locul după ce Japonia s-a predat în 1945, și au folosit-o drept comandament principal în Coreea de Sud până la procesul de relocare început anul trecut.

Niciuna dintre Armata Imperiului Japonez și Armata americană nu au permis vreodată, în acesti 114 ani, accesul coreenilor în garnizoană.

Cei interesați să viziteze locația își pot cumpăra bilete de pe site-ul www.ysac.or.kr, în perioada 12 – 20 noiembrie. Pentru mai multe detalii, sunați la 02-703-0052.

Sursa: Koreaherald.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.