Kingdom-Poster1

Cea mai asteptata productie de la Netflix “Kingdom” este primul serial istoric cu zombi

A venit un an nou si o data cu el deschidem o noua lista cu drame pe care ar trebui sa le  urmarim. Prima propunere pe care vrem sa o dam este una dintre cele mai asteptate productii pe 2019 de la Netflix. Este un proiect special numit “Kingdom”/ 킹덤. Este primul sageuk-serial istoric coreean- cu zombi care s-a facut pana in prezent. Vom privi un mini-serial cu 6 episoade,  iar genul istoric  se  va intrepatrunde cu elemente fantastice si thriller. A fost realizat de regizorul Kim Sung Hoon, in colaborare cu scriitoarea Kim Eun Hee, cea care a scris si povestea unor drame de succes precum”Signal” (tvN/2016),”3 Days”(SBS/2014), “Phantom” (SBS/2012), “Sign”(SBS/2011), “Harvest Villa” (tvN/2010).  In rolurile principale ii vor regasi pe Joo Ji Hoon si Bae Doo Na. “Kingdom” va avea premiera astazi,  25 ianuarie.

Poveste 

Este al doilea proiect  coreean pe care Netflix  il va difuza. Se pare ca aceasta drama a pornit de la ideea regasita in seria webtoon “Land of the Gods” prima serie a autorului Kim Eun Hee care a fost publicata in iulie 2015.

Vom vedea o actiune concentrata care are loc in perioada Joseon. Se pare ca in centrul dramei se afla Printul Mostenitor Lee Chang, rolul interpretat de Joo Ji Hoon. Acesta se va confrunta cu multe greutati in viata.  Cea mai grea se pare ca va fi ceva asemanator unei  misiuni sinucigase. El trebuie sa investigheze cauza unei boli care se raspandeste in mod misterios in regatul sau. Aflarea adevarului ameninta serios regatul si Printul ajunge sa descopere ca este vorba despre o epidemie atroceasca care transforma oamenii infectati in zombi. Daca el va gasi o cale sa opreasca aceasta epidemie vom afla noi de acum in colo in “Kingdom”.

Distributie:

Joo Ji Hoon – Crown Prince Lee Chang
– Kim Tae Yool – Lee Chang- varianta mai tanara
Bae Doo Na – Seo Bi
Ryu Seung Ryong – Jo Hak Jo
Kim Hye Jun -Regina
Kim Sang Ho – Moo Young
Kim Sung Kyu – Young Shin
Heo Joon Ho – Ahn Hyun
Jun Suk Ho – Beom Pal

Joo Ji Hoon este unul dintre cei mai frumusei si mai talentati actori coreeni. Cariera s-a numara cateva filme foarte apreciate precum: “Dark Figure of Crime ” (2018),”Along With the Gods: The Last 49 Days”  (2018) ,”The Spy Gone North”  (2018),”Along With the Gods: The Two Worlds”  (2017),”Asura: The City of Madness”  (2016),”The Treacherous” (2015). Cu siguranta si voi l-ati remarcat si in seriale precum: “Mask” (SBS /2015),”Medical Top Team “(MBC/2013),”Five Fingers” (SBS/2012).

Bae Doo Na este o actrita extrem de apreciata de public si foarte buna in abordarea oricarui rol. Desi si-a exat cariera mai mult pe roluri in filme, am putut sa o vedem jucand si  in cateva drame ca: “Matrimonial Chaos”  (KBS2/2018),”Stranger” (tvN / 2017),”Gloria”(MBC/2010),”Master of Study”  (KBS2/2010).

Curiozitati:

  • Este o drama 100% pre-produsa, filmarile  pentru ea au inceput in octombrie 2017 si au durat 6 luni.
  • Este primul sageuk cu zombi care s-a realizat de producatorii coreeni.
  • Datorita genului abordat si multiplelor scene violente si chiar sangeroase, sa produci o astfel de drama a fost o intreaga  aventura. A fost practic imposibil ca acest serial sa fie acceptat de vreun post de televiziune coreean, asa ca producatorii si-au indreptat atentia catre platforma  Netflix, datorita libertatii mai mari de exprimare.
  • Se pare ca prima alegere a echipei de productie a fost actor Song Joong Ki, dar  acesta a refuzat rolul pentru a se concentra pe nunta sa cu actrita Song Hye Kyo. Apoi a fost anuntat ca Joo Ji Hoon va interpreta personajul principal.
  • Despre alegerea lui Joo Ji Hoon pentru rolul principal, regizorul Kim Sung Hoon a declarat: “E cel mai inteligent actor din toti cei pe care ii știu. Este obișnuit pentru cei care sunt foarte inteligenți să fie leneși, dar el a arătat pasiunea sa  spunând că o va face din nou chiar și in cazul in care va fi rănit. Este un actor care are un aspect foarte frumos, dar pe langa acest lucru  este foarte inteligent  si  pune pasiune in tot ce face.”
  • Este prima data cand actrita Bae Doo Na joaca intr-un serial istoric. Recent pentru promotiile acestei dramei, distributia ei a fost invitata in cateva emisiuni. In cadrul lor Bae Doo Na a marturisit ca s-a amuzat copios  in timp ce interpreta acest gen de rol, iar fel in care vorbea a starnit hohote de ras si in randul colegilor ei de filmari.

Daca vreti sa va faceti o idee despre aceasta drama va invit sa urmariti mai jos cateva filmulete:

Teaser 1: https://www.youtube.com/watch?v=wdDKLeKiFaU

Teaser 2: https://www.youtube.com/watch?v=4l-yByZpaaM

Teaser 3: https://www.youtube.com/watch?v=Bmhqw0F3q-g

Am putea spune ca nu este chiar genul nostru favorit de serial, dar trebuie sa recunoastem ca este o noua abordare pe care  nu ne asteptam ca o vom vedea intr-o drama istorica. Suntem siguri ca Joo Ji Hoon va face un rol de milioane asa ca ne gandim sa il urmarim si noi.  Cei care nu se sperie de orice  precum si cei care au fost fani ai filmului coreean “Train to Busan” ar trebui sa  dea o sansa dramei “Kingdom”.

Vizionare placuta!

(Surse:koreandrama, asiawiki,soompi)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.