gate

„Strada Regelui”- locul unde cultura tradiționlă coreeană se păstrează vie

Seulul, deși este un oraș modern, dezvoltat din punct de vedere tehnologic, nu lasă în urmă cultura tradițională coreeană. Astfel, dacă vă plimbați în jurul orașului, puteți observa negreșit splendoarea palatelor. Printre acestea se numără palatul regal Changdeokgung , construit în anul 1405.

Donhwanum este poarta principală a Changdeokgung, al doilea palat regal construit în 1405.

Palatul Changdeokgung privit de sus

Poarta principală a palatului, Donhwamun, a fost folosită de regii Joseon pe drumul lor de a se întâlni cu oamenii din afara palatului. Strada de 1 kilometru care se întinde de la poartă până la Jongno-ga se numește Donhwamunro sau, uneori, “Strada Regelui”.

Strada Donhwamunro, numită și “Strada Regelui”, de o lungime de 1 kilometru, utilizată de membrii familiei regale pentru a lua legătura cu oamenii din afara palatului

Astăzi, drumul păstrează starea de spirit a trecutului.

De asemenea, numit “Drumul muzicii tradiționale coreene” sau “Gugak Geori” în coreeană , strada este dotată cu numeroase magazine unde se pot găsi instrumente muzicale tradiționale coreene. Lângă stradă se află Teatrul Național Seoul Donhwamun, unde se țin concerte cu instrumente tradiționale.

Instrumente tradiționale coreene pot fi găsite în multe magazine lângă Donhwamunro

Magazinele aliniate de-a lungul străzii vând instrumente tradiționale muzicale, obiecte create manual și hanbok-uri. Un muzeu de prâjituri de orez situat în interiorul Institutului de Alimente Tradiționale  Coreene prezintă o varietate de prăjituri de orez și rețetele lor. Aici, oamenii pot participa, de asemenea, la cursurile de preparare a  prăjiturilor de orez.

Muzeul de prăjituri de orez din interiorul Institutului de Alimente Tradiționale Coreene

Vizitatorii  pot pătrunde în cultura tradițională a Coreei la Ikseon-dong, un cartier rezidențial cu venituri reduse,care a devenit recent unul dintre cele mai faimoase locuri din Seul, unde restaurante de lux, cafenele și magazine sunt găzduite în clădirile hanok.

 

Acestea fiind spuse, Seul este un oraș care îmbină frumos cultura modernă cu cea tradițională și merită vizitat măcar o dată.

Sursa: koreaherald.com

Traducător: Mădălina Dima




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.