Moon sprijină operațiunile firmelor străine în Coreea

Președintele Moon Jae-in a promis, să sporească sprijinul și să reducă reglementările pentru a ajuta companiile străine care operează aici, evidențiind contribuțiile acestora la economia coreeană.

Vorbind la prima sa întâlnire cu liderii întreprinderilor străine și a organizațiilor conexe la Cheong Wa Dae, Moon a subliniat importanța rolului lor.

“Când o companie străină investește în Coreea, atunci, aceasta este ” compania noastră” ce se mișcă odată cu dezvoltarea economiei noastre”, a declarat Moon.

“Sunteți deja o axă importantă a economiei noastre. (Companiile străine) reprezintă 19% din exporturi și 7% din ocuparea forței de muncă. (Companiile străine) contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea competitivității industriilor în care suntem slabi, cum ar fi piesele și materialele “.

La ședință au participat 65 de reprezentanți ai companiilor și organizațiilor străine, inclusiv ai camerelor de comerț din SUA și țările europene. De la guvern au participat liderii economiei de vârf, inclusiv ministrul de finanțe Hong Nam-ki și șeful Comisiei pentru comerțul echitabil, Kim Sang-jo.

În cadrul întâlnirii, Moon a citat o creștere a investițiilor străine directe în Coreea, menționând meritele Coreei drept destinație de investiții, care enumeră condițiile economice ale țării, infrastructura industrială și vasta rețea de comerț liber.

Investițiile străine directe în Coreea de Sud au atins un nivel record de 26,9 miliarde de dolari anul trecut, în creștere cu 17,2% față de anul precedent.

Președintele a mai spus că îmbunătățirea relațiilor inter-coreene a redus riscurile geopolitice și a subliniat planurile administrației sale de a ajuta companiile străine.

“Strategia centrală a Coreei de a aduce investiții străine este sprijinirea succesului dvs. în Coreea”, a declarat Moon, care enumeră proiectul de reglementare a dezvoltării securității datelor și a sporit subvențiile pentru investițiile străine ca exemple de măsuri de sprijin.

“Reglementările inutile vor fi eliminate, iar stimulentele pentru investiții vor fi consolidate pentru a se asigura că (investițiile în Coreea) nu au dificultăți în comparație cu investițiile în țările dumneavoastră de origine”.

Potrivit purtătorului de cuvânt adjunct al Cheong Wa Dae, Ko Min-jung, participarea oamenilor de afaceri a ridicat o serie de probleme privind reglementările.

Problemele de reglementare ridicate în cadrul reuniunii includ solicitări de mai multă flexibilitate în ceea ce privește orele de lucru în industriile digitale și schimbări în ceea ce privește informațiile personale, protecția informațiilor privind creditele și rețelele de comunicații, pentru a sprijini inovarea în industria financiară.

Ca răspuns, șefii organizațiilor guvernamentale în cauză s-au angajat să implementeze modificări pentru a ajuta operațiunile companiilor străine.

Traducator: Mădalina Dima

Sursa: koreaherald.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.