“Extraordinary You” – un serial cu adolescenți ce ne amintește de “W” și “Boys Over Flowers”

Dacă vă era dor cumva de adolescență, de bucuria specifică acestei vârste, de emoții și fluturi în stomac, provocări, dar și lacrimi și tristeți, iată un serial drăguț ce v-ar putea transpune pentru scurt timp în acea perioadă. “Extraordinary You/ 어쩌다 발견한 하루”, căci despre el este vorba, este o fantezie romantică de 32 de episoade, fiecare episod având 35 de minute și fiind difuzate 2 episoade pe zi pe canalul MBC. Serialul mi-a amintit pentru câteva momente de W (Korean: 더블유) în care a jucat Lee Jong-suk poate și pentru că povestea sa se bazează pe webcomic-ul lui Moo Ryoo “Eojjeoda Balgyeonhan 7wol”, difuzat în ianuarie 2018 pe comic.daum.com/webtoon.
În rolul principal o puteți vedea pe Kim Hye-Yoon ( 김혜윤), care îi dă viața simpaticei Eun Dan-Oh, elevă la un liceu de prestigiu din Seul, care suferă însă de o boală de inimă. Povestea se complică brusc după ce Eun Dan-Oh începe să aibă pierderi de memorie pe termen scurt și poate  chiar să vadă ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Inițial, simptomele o fac să fie confuză, neînțelegând ce se întâmplă cu ea. Apoi, Jinmiche, de la cantina școlii, îi spune lui Eun Dan-Oh că este un personaj de benzi desenate al căror nume este „Secret/비밀”, ca toți ceilalți de acolo. Eun Dan-Oh refuză să accepte că viața ei nu este, de fapt, ceea ce părea să fie și este de-a dreptul șocată când își dă seama că ea nu este personajul principal al benzilor desenate și că nu mai are mult timp de trăit. Eun Dan-O decide că vrea ca vrea să-și găsească propria iubire adevărată în puținul timp care i-a mai rămas și să nu se mai agațe de personajul pe care autorul benzilor desenate i l-a hărăzit. Într-o zi, ea cade pe scările școlii și întâmplare face să se lovească cu spatele pentru o fracțiune de secundă de spatele unui alt elev pe care nu l-a putut însă vedea. Inima ei începe brusc să fluture. Eun Dan-Oh vrea să-l găsească acum pe elevul care i-a făcut inima să bată mai tare. 
2019 a fost un an bun pentru actrița de doar 23 de ani, care, pe lângă rolul din acest serial, a reușit să convingă cu un alt rol și să obțină premiul “Best New Actress” pentru rolul din “Sky Castle”. Pe Kim Hye-Yoon am mai putut-o însă vedea în multe alte seriale îndrăgite de noi, dintre care amintim: “Come and Hug Me” (2018), “Man Who Sets the Table” (MBC/2017), “Sea of the Woman” (KBS2 /2017), “Tunnel” (OCN/2017), “Goblin” (tvN/2016-2017), “The Legend of the Blue Sea” (SBS / 2016-2017),
“Pride and Prejudice” (MBC/2014-2015), “Bad Guys” (OCN/ 2014), “My Love From the Star” (SBS2013-2014) etc.
 
Și pentru ca povestea din “Extraordinary You” să fie completă era nevoie de un personaj masculin misterios, drăguț și foarte protector, așa că rolul i s-a potrivit mânușă lui Ro Woon/로운 (Kim Seok-Woo -김석우), membrul grupului de băieți SF9. Acesta va face ca inima lui Eun Dan-Oh să bată cu putere să datorită rolului lui Ha-Roo, un personaj aparent fără nume în serial (căruia autorul benzilor desenate, lumea în care trăiesc cele două personaje, a uitat să îi dea un nume – n.r.).
 
Lee Jae-Wook/이재욱 îi dă viață arogantului Baek Kyung în serial și ne amintește un pic de rolul lui Lee Min Ho din “Boys Over Flowers” (2009). El este logodnicul lui Eun Dan-Oh, însă nu-i place deloc de ea, așa cum nu-i place nici ideea de a fi logodit cu o fată care are probleme cu inima.
Ingenuă și săracă, Lee Na-Eun/이나은 îi dă viață în serial lui Yeo Joo-Da și ne amintește de peripețiile prin care trecea Geum Jan-di în același “Boys Over Flowers”. De fapt, când vine vorba de seriale cu adolescenți, coreenii par să meargă pe aceeași “rețetă” deja consacrată, booling-ul fiind parte a acestui scenariu.
 
Un actor care mi-a atras atenția și pe care mi-ar plăcea să îl văd într-un rol ceva mai ofertat este Kim Young-Dae/김영대 care l-a interpretat pe Oh Nam-Joo în serial, personaj ce va deveni protectorul lui Yeo Joo-Da în fața colegilor de bani-gata, aroganți și foarte răutăcioși.
 
Interesant este și rolul lui Lee Tae-Ri/이태리 (Jinmiche în serial), actorul având o traiectorie artistică foarte complexă din 2002-2003 și până în prezent. De notat sunt aparițiile din “Coffee, Please” (Channel A/2018-2019), “The beauty inside” (JTBC/2018), “Housewife detective” (TBA/2017), “The Prime Minister and I” (KBS2/2013-2014), “The blade and petal” (KBS2 /2013), “Rooftop Prince” (SBS /2012), “The Mooon Embaracing the Sun” (MBC / 2012) sau “A Thousand Kisses”  (MBC /2011-2012).
Serialul îl puteți găsi pe Blogul lui Atanase, așa că noi vă dorim vizionare plăcută! (한사랑)



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.