Numărul infecțiilor cu coronavirus crește alarmant. Coreea de Sud ia noi măsuri în Daegu și în regiunea învecinată

Având în vedere creșeterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus confirmate, care se apropia rapid de 1.000 în cursul zilei de astăzi, Coreea de Sud a decis să-și maximizeze măsurile de izolare în sud-estul orașului Daegu și în vecinătatea provinciei Gyeongsang de Nord, unde au fost semnalate până în prezent aproximativ 800 de cazuri.

Potrivit agenției oficiale de presă Yonhap, cele 144 de cazuri nou-descoperite au crescut numărul persoanelor infectate la nivel național la 977, informația fiind confirmată de Centrul Coreean pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC). Informațiile sunt mai mult decât îngrijorătoare dacă ne gândim că reprezintă o creștere mai mare de 30 de ori începând din data de 18 februarie, când numărul persoanelor infestate s-a situat la 31.

Două grupuri de infecții – la o sucursală a unei secte religioase din Daegu și la un spital din județul vecin, Cheongdo – au continuat să se extindă, reprezentând aproximativ 70% din totalul cazurilor din țară.

În prima sa vizită în Daegu de când virusul a început să se răspândească, președintele Moon Jae-in a asigurat locuitorii orașului că administrația sa va face eforturi pentru a încetini ritmul noilor infecții în această săptămână.

“Guvernul va concentra capacitățile pan-naționale și va câștiga lupta împotriva virusului împreună cu orașul Daegu și provincia Gyeongsang de Nord”, a spus președintele Moon. În acest scop, a adăugat Moon, ar trebui să existe un „punct de cotitură clar în această săptămână” în ceea ce privește tendința ascendentă a numărului de pacienți confirmați.

La începutul zilei de marți, guvernul, Partidul Democrat de guvernământ și președinția au decis să pună în aplicare măsuri accentuate de izolare în Daegu și Gyeongsang de Nord.

Vă reamintim că anterior acestui nou ste de măsuri, Guvernul a desemnat Daegu și provincia Cheongdo drept „zone de atenție/grijă specială” pentru a face față mai bine focarului de COVID-19.

Potrivit autorităților sud-coreene, între 5.000 și până la 6.000 de persoane sunt testate zilnic pentru a vedea dacă au fost sau nu infestate cu virusul ucigaș. În plus, ministrul educației a luat decizia de a prelungi cu o săptămână vacanța copiilor, astfel că în loc de 2 martie, școlile vor începe acum pe 9 martie.

Într-un discurs televizat, Moon Jae-in a anunțat recent că ridică la nivel maxim, la nivel național, alerta sanitară în privința coronavirusului.

Până în prezent, Coreea de Sud este singura țară, în afara Chinei, în alertă maximă din cauza creșterii bruște a numărului de infecții. Potrivit KCDC, numărul de decese înregistrat în această Țara Dimineților Liniștite se ridică la 5.

Pe data de 22 februarie, Ambasada României la Seul a postat un anunț pe pagina oficială de Facebook a instituției, pe care redacția noastră a decis să îl redea integral mai jos:

Alertă de călătorie în zona orașelor Daegu și Cheongdo

În condițiile continuării creșterii explozive a numărului cazurilor confirmate în Republica Coreea de infecții cu Coronavirus (COVID-19), recomandăm cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt imperios necesare în zona celor două orașe învecinate Daegu și Cheongdo, unde s-a înregistrat marea majoritate a cazurilor confirmate de infecții COVID-19.

Precizăm că orașele Daegu și Cheongdo au fost declarate, de către autorități, „zonă de atenție/grijă specială” (special care zone).

Serviciul de Imigrări sud-coreean împreună cu Korea Centers for Disease Control and Prevention au pus la dispoziție un Call Center pentru consiliere și suport, adresat cetățenilor străini, la numărul 1345 (apelabil de pe telefonul mobil / disponibil în 20 de limbi, incluzând engleza, chineza și japoneza) sau la numărul 1339 (disponibil în limba coreeană). Se recomandă consultarea paginii de internet a Korea Centers for Disease Control and Prevention http://www.cdc.go.kr/ unde sunt actualizate informațiile în limba engleză precum și numărul de cazuri de Coronavirus înregistrate pe teritoriul Republicii Coreea.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.