AEN20200328002100320_02_i_P4

Seturile de teste COVID-19 fabricate în Coreea de Sud obțin aprobarea preliminară a FDA

Veștile bune continuă să vină din Coreea de Sud! Astfel, trei truse de test COVID-19 fabricate în Coreea de Sud au obținut o aprobare preliminară din partea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Anunțul a fost făcut de Ministerului Afacerilor Externe de la Seul, citat de agenția Yonhap.

Aprobarea inițială a FDA va permite, practic, producătorilor sud-coreeni ai celor trei kituri de testare a virusului să vândă produsele în Statele Unite, unde cazurile confirmate de coronavirus au depășit 100.000 de persoane. Potrivit sursei citate, ministerul se așteptă ca aprobarea să accelereze exporturile kiturilor de testare pe piețele din SUA.

Fotografie realizată pe 6 februarie – arată reactivii de testare COVID-19 produși de o companie sud-coreeană.

Într-o conversație telefonică purtată la începutul săptămânii trecute cu președintele Moon Jae-in, președintele Statelor Unite, Donald Trump, și-a exprimat speranța că sud-coreenii ar putea oferi asistență medicală pentru a contribui la stoparea răspândirii bolii respiratorii în S.U.A.

Moon a răspuns că guvernul său va oferi „sprijin maxim” în timpul discuției despre cooperarea bilaterală în lupta împotriva noii pandemii de coronavirus. El a subliniat încă de atunci că aprobarea FDA ar putea fi necesară, iar drept răspuns, Trump a spus că va lua măsuri imediate în cel mai scurt timp.

Coreea de Sud a fost lăudată la nivel internațional pentru răspunsul său eficient și rapid la răspândirea virusului, profitând de capacitățile sale de testare avansate. Ca dovadă, în prezent sud-coreenii exportă kituri de testare în țări din Europa și nu numai.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.