connection-4884862_1920

Vești bune din Coreea de Sud: țara înregistrează cea mai mică creștere a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19

Numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus a scăzut sub 50 în Coreea de Sud pentru prima dată de la sfârșitul lunii februarie, în contextul în care în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 47 de noi cazuri, potrivit agenției naționale de presă Yonhap. Guvernul de la Seul a extins regulile de distanțarea socială pentru încă două săptămâni.

Cu o zi în urmă, autorităţile anunţaseră 81 de noi cazuri, ceea ce a dus numărul total de infectări la 10.284, conform Centrului Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC).

Alte trei persoane au murit ca urmare a complicațiilor cauzate de COVID-19, boala produsă de coronavirus, astfel că bilanțul deceselor a ajuns la 186. Totodată, peste 130 de persoane s-au recuperat de virus duminică, ridicând numărul total de persoane vindecate la 6.598.

Aceste ultime raportări arată că numărul de noi infecţii înregistrate s-a “stabilizat” la circa 100 în ultimele trei săptămâni. O direcţie de scădere clară a început în luna martie, după ce a fost atins vârful epidemiei la sfârşitul lunii februarie, când s-au înregistrat peste 900 de cazuri pe zi.

Spre deosebire de situația înregistrată până în prezent, se remarcă o schimbare în ceea ce privește zonele unde apar noile cazuri de coronavirus, ultimele raportări înregistrate fiind din capital Seul şi din provincia înconjurătoare Gyeonggi, și nu din provincia nordică Gyeongsang sau din oraşul Daegu, care au fost epicentrul pandemiei până acum.

Mai mult decât atat, noile cazuri de îmbolnăvire din provincia Gyeonggi reprezintă circa 45% din noile cazuri de infectare din ultimele cinci zile, mai arată Yonhap.

Autoritățile sanitare depun în continuare eforturi intense în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului în capitală, în contextul în care amploarea și densitatea populației sunt mult mai mari, iar echipamentele medicale ar risca să devină insuficiente dacă epidemia s-ar extinde.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.