analize

COVID-19 s-a REACTIVAT în cazul a 91 de persoane declarate vindecate în Coreea de Sud

Mai mult de 90 de persoane care s-au vindecat inițial complet de COVID-19 au fost testaţi din nou pozitiv, potrivit autorităţilor sanitare, informează agenția Yonhap.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea bolilor (KCDC), 91 de persoane au avut teste pozitive cu COVID-19 după ce au ieşit din carantină.

Directorul general al KCDC, Jeong Eun-kyeong, a precizat că acestor persoane li s-au făcut teste virale, ale căror rezultate nu sunt aşteptate mai devreme de două săptămâni, spre deosebire de cele obişnuite pentru COVID-19, care durează mai puţin. “Izolăm celule virale din organele respiratorii ale celor care au fost testaţi pozitiv din nou la COVID-19”, a explicat Jeong.

KCDC examinează, de asemenea , dacă aceste persoane au anticorpi care ar indica dacă s-au vindecat, în condiţiile în care unii experţi medicali afirmă că persoanele imune ce deţin aceşti anticorpi nu sunt contagioase.

Autorităţile medicale spun că este foarte probabil ca virusul să se fi reactivat, în loc ca persoanele respective să se fi reinfectat, dat fiind că testele au ieşit pozitive din nou într-un timp relativ scurt.

Şi alţi virusologi şi epidemiologi spun că rezultatele pozitive de la retestare ar putea fi cauzate de reactivarea virusului, nu de o diagnosticare eronată. Potrivit acestora din urmă, virusul poate să rămână latent în anumite celule ale organismului şi să atace organele respiratorii după ce se reactivează.

Un pacient cu COVID-19 este considerat complet vindecat după două teste cu rezultat negativ în interval de 24 de ore.

KCDC ne dă însă și o veste bună, și anume că numărul infectărilor zilnice cu coronavirus a scăzut, astăzi, sub 30 – pentru prima oară din data de 20 februarie, de la 39 joi la 27, în timp ce bilanţul total este de 10.450. 

Vicepremierul Sănătății, Kim Ganglip, a declarat că trei săptămâni de distanțare socială au făcut ca în provincia Daegu – epicentrul focarului de infecție din Coreea de Sud, să nu se înregistreze cazuri noi, acesta avertizând însă că lucrurile s-ar putea schimba oricând dacă se va recurge la relaxarea măsurilor de distanțare socială.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.