Korean_black_bean_noodle_dish-Jaengban_Jajangmyeon-01

Coreenii sărbătoresc astăzi Black Day – Ziua persoanelor singure

O altă zi de 14, o altă sărbătoare neoficială în Coreea de Sud. Dacă până acum am avut parte numai de zile „în doi”, a venit rândul și celor mai putin norocoși la capitolul “iubire” să se afle în centrul atenției, așa că haideți să aflăm mai multe despre „Black Day”! 

Ziua Neagră (Black Day, 블랙데이) este o sărbătoare dedicată persoanelor singure, sărbătorita în fiecare an pe data de 14 aprilie, în Coreea de Sud. 

Această zi este o continuare a Zilei Îndrăgostiților (Valentine’s Day) și Zilei Albe (White Day), ambele sărbătorite pe data de 14 februarie, respectiv martie. De Ziua Neagră, persoanele care nu au primit cadouri și nici atenție în cele doua sărbători menționate anterior, se strâng împreuna și mănâncă Jajangmyeon (tăiței cu sos gros din fasole neagră).

“Black Day” este, astfel, o zi specială dedicată persoanelor fără partener. Nimeni nu știe cine a inventat această sărbătoare ciudată, cu toate acestea însa, Ziua Neagră este una dintre cele mai sărbătorite zile în Coreea de Sud.

Tot în această zi, persoanele singure obișnuiau să poarte haine negre pentru a se „asorta” parcă cu mâncarea închisă la culoare datorată pastei de fasole roșie pe care o mănâncă. În timpul mesei, acestea se pot plânge despre lipsa relațiilor și a cadourilor, iar meniul este însoțit aproape de fiecare dată de băuturi precum Soju sau bere.

Bineînțeles, această sărbătoare este vânată de comercianții care organizează diferite evenimente și fac publicitate produselor sau serviciilor lor, o strategie cunoscută sub numele de „Day marketing”. Evenimentele sunt atât de populare și includ competiții de Speed dating, competiții de mâncat Jajangmyeon și evenimente ce oferă discount-uri pentru diverse produse.

Ocazional, există cazuri în care chiar și persoanele care au un partener nu pot rezista tentației și acceptă provocare a mânca Jajangmyeon cu prilejul Black Day.

Deși nu-i poți impune nimănui ce să facă și ce nu, aparent există un blestem conform căruia, dacă un cuplu mănâncă Jajangmyeon împreună, ghinionul se va abate peste ei și îi va desparți. Nu-i așa că sună înspăimântător?!

Voi ce planuri aveți astăzi? Indiferent dacă sunteți sau nu singuri, haideți să ne bucurăm împreună de ziua de astăzi, de soare, prietenie și de visele noastre!

There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.