4610c859557d295f16b0e64f4c526f21a87e5b91

Coreenii au dezvoltat un robot AI care ajută la prevenirea răspândirii COVID-19

Dezvoltatorii coreeni ne uimesc pe zi ce trece! De această dată ei au creat un robot AI care prezintă mai multe funcționalități gândite să ajute în lupta pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Un robot echipat cu ecran LED și camere de luat vederi îi salută pe vizitatori și distribuie gel de igienizare a mâinilor într-o clădire din Seul. De asemenea, el poate verifica temperatura corpului vizitatorilor și declanșează o alarmă dacă temperatura cuiva depășește 37,5 grade Celsius, potrivit publicației Arirang.

El folosește tehnologia AI și detectează adunări de oameni , când se întâmplă acest lucru spune- “Vă rugăm să urmați măsurile de distanțare socială.” De asemenea, verifică cine poartă și cine nu poartă mască pe față. Când depistează persoane care nu respectă această măsură spune- “Vă rugăm să purtați o mască pe față”.

El poate să îndeplinească și rolul personalului însărcinat cu dezinfectarea suprafețelor. Înarmat cu lămpi ultraviolete și două spray-uri automate dezinfectante, robotul poate dezinfecta 99 % dintr-o suprafață de 33 de metri pătrați în doar 10 minute.

Acest robot a fost dezvoltat în comun de cel mai mare operator coreean de rețea mobilă SK Telecom și de furnizorul de soluții de automatizare industrială Omron Electronics.

De asemenea, acest roboțel mai prezintă o facilitate, respectiv trimite date către centrul de control, în timp real, prin rețeaua 5G a companiei de telecomunicații. S-a mai spus că dezvoltatorii au adăugat și o funcție de ascundere a fețelor care apar pe ecran pentru a proteja astfel confidențialitatea celor care intra în contact cu robotul.

Este cunoscut faptul dezvoltatorii coreeni folosesc de mult timp roboți pentru sarcini de producție și curățenie. În prezent, pe fondul preocupărilor privind coronavirusul, această tehnologie a obținut un impuls, deoarece mai multe companii caută să reducă cât mai mult posibil contactul uman.

“Deși este numit <robotul de prevenire a coronavirusului > este cu adevărat un robot bun pentru orice boală. Chiar dacă nu este coronavirus, robotul poate fi folosit pentru a proteja oamenii împotriva focarelor care pot apărea din cauza altor epidemii precum gripa”, au spus reprezentanții companiei SK Telecom.

Este prevăzut că SK Telecom să lanseze robotul pe piața națională anul acesta și pe piețele globale începând de anul viitor.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.