connection-4884862_1920

Coreea de Sud, tot mai aproape de al doilea VAL de coronavirus

Coreea de Sud a înregistrat, astăzi, cea mai mare creștere a cazurilor noi de coronavirus din ultimele trei săptămâni, în condițiile în care focarele de infecție au continuat să se extindă în zona Seul, dar și în afara capitalei Țării Dimineților Liniștite.

Potrivit agenției naționale de presă Yonhap, autoritățile din domeniul Sănătății avertizează despre un posibil al doilea val de COVID-19, fiind luată în calcul  revenirea la măsurile dure de combatere a infecției la nivel național și nu doar în capitala Seul, cum se întâmplă în prezent, dacă focarele de coronavirus nu vor fi menținute la niveluri gestionabile.

Centrul Coreean pentru Controlul și Prevenția Bolilor (KCDC) a raportat, astăzi, un număr de 59 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, cifră ce include 51 de infecții locale și care ridică numărul total de infectări la 12.257

Bilanțul dat astăzi publicității a marcat cea mai mare creșetere zilnică începând cu data de 28 mai, când țara a raportat 79 de cazuri suplimentare de COVID-19. De asemenea, cifrele marchează și o creștere accentuată a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de la 43 de cazuri raportate cu o zi înainte.

Dintre cazurile cu transmitere locală, 39 au fost raportate în Seul și în zonele metropolitane din apropiere. Șapte cazuri au fost raportate în Daejeon, la 164 de kilometri sud de Seul, fapt ce provoacă noi preocupări cu privire la infecțiile în masă din afara capitalei sud-coreene.

Țara a raportat și opt ​​cazuri suplimentare importate, fapt ce ridică numărul total de astfel de cazuri la 1.379. De altfel, cazurile importate au crescut în mod progresiv, cu un număr de două cifre, pentru a treia zi consecutiv.

Având în vedere toate aceste aspecte, nu este de mirare de ce autoritățile din domeniul Sănătății iau tot mai mult în calcul posibilitatea unei pandemii prelungite și a unui posibil posibil al doilea val de infecții în masă.

“Este foarte important să păstrăm focarele de infecție sporadice. Dacă focarul de virus reapare, vom face față COVID-19 într-un mod în care să minimizăm efectele sale”, a declarat Yoon Tae-ho, oficial din domeniul Sănătății, într-un briefing de presă.

În prezent, zona metropolitană din Seul a raportat cele mai multe cazuri recente de coronavirus raportate în această lună.

Vă reamintim că focare multiple de coronavirus au început să reapară în  Corea de Sud imediat după relaxarea măsurilor de distanțare socială din 6 mai ca urmare a aplatizării curbei virusului.

În ceea ce privește situația deceselor, Coreea de Sud a raportat încă un deces suplimentar, fapt ce a făcut ca numărul total al deceselor să ajungă  la 280. Rata de deces este, practic, de 2,28%, în vreme ce numărul total de persoane vindecate este de 10.800, în creștere cu 26 față de ziua precedentă.

Considerată a fi țara cu cea mai mare rată de testare a coronavirusului din lume, Coreea de Sud a efectuat 1.145.712 teste începând cu data de 3 ianuarie.

Situație COVID-19 în România (cifre comparative)

Comparativ cu situația din Coreea de Sud, România a ajuns, astăzi, la 23.080 de cazuri confirmate de coronavirus. Dintre persoanele confirmate, 16.308 au fost declarate vindecate și externate.

23.080 (număr total infectări) -16.308 (persoane infectate și vindecate) = 6.772 -1.473 (decese) = 5.299 (de cazuri active de coronavirus în prezent)

La nivel național s-au înregistrat până în prezent  1.473 de persoane decedate, dintre care 22 au fost raportate astăzi. La ATI se află internați 178 de pacienți.

În ceea ce privește situația cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 320 de astfel de cazuri. Consultând buletinele informative al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), putem cu ușurință remarca faptul că ne aflăm pe un trend ascendent, astfel:

  • Miercuri 17 iunie = 345 de cazuri noi  & 14 decese
  • Marti 16 iunie =250 de cazuri noi & 10 decese
  • Luni 15 iunie = 166 de cazuri noi & 17 decese
  • Duminică 14 iunie = 320 de cazuri noi & 16 decese
  • Sâmbătă 13 iunie = 275 de cazuri noi & 14 decese

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 597.696 de teste.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.