south-korea-drone-show-2-768x768_31794000

300 de drone deasupra Seulului, spectacol inedit pentru a mulțumi celor din prima linie și a încuraja respectarea măsurilor de prevenire a coronavirusului

Guvernul din Coreea de Sud a folosit 300 de drone în cadrul unui eveniment mai putin obișnuit pentru a mulțumi lucrătorilor care se află în prima linie în pandemia de coronavirus, dar și pentru a încuraja cetățenii să lupte împotriva răspândirii coronavirusului.

Ministerul Infrastructurii și Transporturilor Naționale a coordonat un spectacol sincronizat de 10 minute care a luminat cerul  pe timp de  noapte, deasupra râului Han, în capitala țării, Seul, pe  4 iulie, potrivit CNN.

Videoclipul începe cu 2 persoane, care poartă maști si se depărtează încet, reprezentand astfel măsurile de distanțare socială. Sunt apoi prezentate două mâini cu picături de apă care cad spre ele, punând în evidență necesitatea spălării dese a mâinilor.

Următoarea imagine reprezinta o mână, cu degetul mare în sus, arătând “like”, așezată pe cealaltă palmă. În acest fel autoritățile vor să ofere mulțumiri cetățenilor pentru respectarea noilor reglementari. Spectacolul se sfârsește cu un “Multumesc” și o inima mare, semnificand mulțumirea pe care aceștia o au fața de efortul depus de lucrătorii din prima linie în această luptă.

Pentru a evita ca mulțimile mari  de oameni să se adune pentru a viziona spectacolul, acesta nu a fost anunțat din timp.

În timp ce Coreea de Sud este adesea menționată ca un exemplu al unei țări care acționează rapid pentru a limita răspândirea Covid-19, în țară au apărut noi focare.

Astăzi, Coreea a raportat  44 de noi cazuri, prin urmare bilanțul total ajunge la 13.417 cazuri.  Dintre noile cazuri, 21 au fost locale și 23 sunt cazuri importate. Din păcate, a fost raportat  și un alt deces, prin urmare numărul persoanelor care au decedat fiind confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 289, conform informărilor Arirang.

Din cauza unei creșteri recente a infecțiilor locale, guvernul îndeamnă oamenii să nu meargă la restaurante la orele de vârf și în weekend. De asemenea, le reamintește oamenilor să poarte măști și să-și igienizeze mâinile când ajung la restaurant și să se abțină să vorbească în timpul mesei.

Acum vă invit să urmăriți și voi spectacolul de lumini chiar mai jos.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.