PYH2020091411280032500_P4

Coreea de Sud raportează 110 cazuri noi COVID-19, în timp ce creșterea infecțiilor locale persistă

Coreea de Sud raportează 110 noi cazuri de virus, deoarece creșterea infecțiilor locale persistă

Ultima raportare asupra evoluției infecțiilor COVID-19 din Coreea de Sud arată că  noile cazuri de coronavirus au rămas la aproximativ 100 pentru a 17-a zi consecutivă, sâmbătă, 19 septembrie, cu infecții locale neîntrerupte în zona  capitalei Seoul, potrivit Yonhap.

De fapt, țara a adăugat încă 110 cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul la 22.893, conform Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA).

Noile cazuri marchează un declin față de 126 raportate vineri, dar sunt mai mari decât cele 106  ce au apărut  marți.

Dintre noile cazuri, 106 au fost transmise local, iar restul au venit din străinătate. Numărul morților a crescut cu unul ajungând la 378 de decese.

Autoritățile încă se luptă să aducă focarul sub control pe fondul micilor semne ale unei încetiniri semnificative, în timp ce  infecțiile sporadice ce au fost legate de birouri, biserici, un azil de bătrâni și o fabrică de automobile continuă să apară în zonele metropolitane.

Din noile 106 cazuri locale, 38 au venit din Seul, 41 din provincia Gyeonggi și împrejurimi, 11 din Incheon. Numărul total de cazuri din zona capitalei se apropie de 10.000.

Tendința de izbunire a unor noi focare a fost pe o traiectorie descendentă din cauza regulilor de distanțare socială mai dure, care au fost puse în aplicare până săptămâna trecută, pentru a diminua răspândirea COVID-19,  provocată de adunările bisericești și mitingurile politice de la mijlocul lunii august.

Noile cazuri zilnice au atins punctul culminant  pe 27 august când au fost raportate 441 cazuri, înainte de a scădea treptat sub 200. Numerele de cazuri noi sunt încă mult mai mari decât 30-50 numărate înainte de reapariție. Numărul zilnic de cazuri a scăzut la o singură cifră la începutul lunii mai.

De la începutul acestei săptămâni, guvernul a relaxat măsurile severe  pentru următoarele două săptămâni, permițând companiilor mai mici să funcționeze până la ore târzii, iar restaurantele și cafenelele să funcționeze ca de obicei, din cauza îngrijorărilor tot mai mari că măsurile mai dure vor afecta și mai mult economia ce oricum a fost aproape distrusă de pandemie.

Cea mai mare sarcină pentru autoritățile sanitare este acum de a preveni o potențială revenire a cazurilor legătă de  viitoarea vacanță de toamnă cu ocazia sărbătorii Chuseok, care se va ține  mai târziu în această lună, o tradiție care presupune mișcări în masă de oameni și adunări familiale.

Guvernul a cerut, din nou, sâmbătă cetățenilor să se abțină de la adunări și călătorii în timpul vacanței.

“Am luat legătura cu site-uri turistice pentru a putea preveni riscurile unei noi creșteri a transmiterii virusului. Le cerem tuturor să se abțină de a vizita orașele natale și de a călători pentru a nu transforma acest Chuseok într-un factor declanșator pentru o răspândire mai mare a infecțiilor”, a declarat Kang Do-tae, al doilea vice-ministru al sănătății.

Un sondaj a arătat joi că doar 16% dintre respondenți au spus că vor călători în orașele lor natale pentru Chuseok în  acest an.

Un total de 19.970 de persoane au fost eliberate din carantină după recuperări complete, în creștere cu 199 de cazuri față de ziua precedentă. Coreea de Sud efectuat,  în total, 2.219.162 teste pentru coronavirus începând cu 3 ianuarie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.