bts

Coreea de Sud încearcă din răsputeri să permită celebrităților marcante să amâne serviciul militar obligatoriu

Guvernul lucrează la un plan care să permită vedetelor din cultura pop, creditate pentru contribuția la îmbunătățirea imaginii țării, să amâne serviciul militar obligatoriu, a declarat agenția de recrutare militară.

Planul a venit pe fondul discuțiilor dacă membrii trupei de băieți K-pop BTS ar trebui să primească favoruri precum scutirea sau amânarea serviciului militar, ca recunoaștere a contribuției lor la imaginea națională a Coreei de Sud, cu succesul lor fără precedent.

Ministrul apărării, Suh Wook, a declarat anterior că nu este luată în considerare o scutire pentru grupul format din șapte membri, deși o amânare ar putea fi o opțiune.

Într-un raport de audit parlamentar, Administrația Forței de Muncă Militare a declarat că face presiuni pentru a reface legea serviciului militar şi a permite artiștilor culturii pop să își întârzie serviciul militar dacă există o recomandare din partea ministrului culturii.

Prin lege, scutirile de serviciu militar sau amânările sunt acordate sportivilor internaționali premiați și muzicienilor clasici pentru rolul lor în ridicarea reputației țării în străinătate. Dar până acum, niciunei celebrități pop marcante nu i s-au acordat astfel de favoruri.

Revizuirea vizează creșterea imaginii naționale prin garantarea activităților de cultură și artă populară, a declarat agenția de forță de muncă în raport, adăugând că proiectul de lege revizuit va fi prezentat Adunării Naționale în această lună.

“Mai întâi avem nevoie de un consens național. Discuții între agențiile guvernamentale conexe sunt în curs”, a declarat șeful administrației Mo Jong-hwa în timpul sesiunii de audit.

Guvernul va elabora un nivel ridicat de criterii pentru cei eligibili să amâne serviciul militar în timp ce stabilește vârsta de 30 de ani ca limită superioară pentru amânare la fel ca și pentru alții cărora li se permite în prezent să amâne obligația înrolării, potrivit lui Mo.

Toți bărbații sud-coreeni cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani sunt obligați să slujească în armată timp de aproximativ doi ani.

Sursa: Yonhap News




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.