meta_share

Agenția grupului BTS a fost listată cu succes la bursa publică

Big Hit Entertainment, agenția de management a superstarurilor K-pop ce formează grupul BTS, a urcat până la plafonul maxim zilnic de 30%, când a debutat joi pe bursa principală a Coreei de Sud.

Odată cu clopotul de deschidere, acțiunile companiei au crescut cu 30 la sută, la 351.000 de woni (306 dolari americani), dar Big Hit Entertainment a schimbat mâinile cu 19,44 la sută, la 322.500 de woni, la ora locală 9:33 a.m.

“Vom susține valoarea acționarului în termeni diferiți, prin creșterea profitabilității, a potențialelor de creștere și a contribuțiilor pentru societate”, a declarat Bang Si-hyuk, șeful Big Hit Entertainment, la ceremonia de listare, care a fost transmisă pe YouTube.

“Vom stimula eforturile pentru a deveni cea mai bună companie divertisment și lifestyle din lume”, a adăugat el.

Membrii BTS nu au fost prezenți la ceremonie.

Această fotografie, capturată de pe canalul video live de la Big Hit Entertainment, îi prezintă pe șeful companiei Bang Si-hyuk (stânga) și șeful Korea Exchange (KRX), Jung Ji, pozând la ceremonia de listare a gigantului de divertisment K-pop, desfășurată la sediul central din Seul al KRX, pe 15 octombrie 2020.

Ceremonia a marcat prima sărbătoare a ofertei publice inițiale (IPO) în aproximativ trei luni, din cauza noului coronavirus.

Agenția a fost numită una dintre cele trei mari oferte IPO din acest an în Coreea de Sud, alături de cipul biofarmaceutic albastru al celor de la SK Biopharmaceuticals și gigantul de jocuri  de telefonie mobilă, Kakao Games.

Șeful Big Hit Entertainment, Bang, deține cele mai multe acțiuni (12.377.337), sau o participație de 36,6% la Big Hit Entertainment, potrivit datelor agenției și industriei financiare.

Anul trecut, vânzările anuale ale agenției s-au dublat aproape la 587,2 miliarde de woni, cu un profit operațional de 98,7 miliarde de won.

Sursa: Yonhap News




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.