themanstandingn-coreeas

„The Man Standing Next”, propunerea Coreei de Sud pentru o nominalizare la categoria „lungmetraj internaţional” la Oscar 2021

De curând am aflat vestea că thrillerul politic „The Man Standing Next”/“남산의 부장들” , regizat de Min-ho Woo, constituie propunerea transmisă de Coreea de Sud pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021, potrivit  unui comunicat news.ro.

Despre acest film pot să vă spun că are o acţiune plasată în perioada în care ţara se afla sub dictatură militară. În prim-plan vom putea urmări pe  apropiaţii preşedintelui sud-coreean Park Chung-hee şi evenimentele petrecute în cele 40 de zile dinaintea asasinării lui, în 1979.

În rolul principal îl vom vedea pe actorul Lee Byung-hun  ca spion al Agenţiei Coreeene de Informaţii, ale cărui manevre au dus la schimbarea puterii în ţară. 

Între altele, vreau să vă aduc aminte că Lee Byung-hun   a mai jucat în franciza „G.I. Joe” a Paramount dar  şi în remake-ul „The Magnificent Seven” al lui Antoine Fuqua.

Un alt lucru important de știut este că filmul  „The Man Standing Next” a fost lansat deja în Coreea de Sud, în luna ianuarie a acestui an şi a generat încasări totale de 34,5 milioane de dolari, potrivit The Hollywood Reporter. După izbucnirea pandemiei şi închiderea cinematografelor, în luna octombrie,  el încă se află pe primul loc între cele mai de succes filme ale anului.

Filmul a fost produs de Hive Media şi Showbox.

Alegerea lui ca propunerea pentru o nominalizare a fost anunţată de Consiliul Coreean de Film.

Vă mai spun că acest film are la bază  romanul  numit “Namsanui Bujangdeul” realizat de  Kim Choong-Sik  și publicat din  1990  până în 1992. Filmările pentru el au început în 20 octombrie 2018 și s-au finalizat pe 28 februarie 2019.

Până acum, „The Man Standing Next” a participat la cea de- a 56 ediție a Baeksang Arts Awards (5 iunie 2020) unde a primit 2 premii, mai exact “Cel mai bun actor” – Lee Byung Hun și  „ Premiul pentru artă (Art Award)  pentru Kim Seo-Hee.

Până în 2019, niciun film coreean nu a fost nominalizat la categoria „lungmetraj internaţional” la Oscar. La cea mai recentă gală însă, producţia „Parasite”, regizată de Bong Joon-ho, s-a impus la această categorie, dar şi la regie, scenariu şi „cel mai bun film”, marcând astfel o premieră.

A venit momentul să vă invit să urmăriți și un teaser pentru filmul „The Man Standing Next”, disponibil chiar mai jos cu subtitrare în limba engleză.

*Momentan, mai multe ţări și-au anunţat propunerile pentru Oscar, respectiv Spania („La trinchera infinita”), Malaysia („Soul”), Japonia („True Mothers”), Germania („And Tomorrow the Entire World”), Canada („Funny Boy”), Cehia („Charlatan”), Singapore („Wet Season”), Kosovo („Exil”), Georgia („Beginning”), Elveţia („My Little Sister”), Polonia („Never Gonna Snow Again”), Bhutan („Lunana: A Yak in the Classroom”), Taiwan („A Sun”), Ucraina („Atlantis”), Bosnia şi Herţegovina („Quo Vadis, Aida?”), Coasta de Fildeş („Night of the Kings”) şi Luxembourg („River Tales”), Grecia („Apples”).

*România a hotărât să propună pentru nominalizare la aceeași categorie documentarul „Colectiv”, semnat de Alexander Nanau.

Cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar este programată să aibă loc pe 25 aprilie 2021. Nominalizările vor fi anunţate pe abia15 martie 2021.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.