creeeeeeepy

A mers tehnologia prea departe? Prima prezentatoare de știri AI și-a făcut debutul TV în Coreea de Sud

Canalul sud-coreean prin cablu MBN a reprodus practic una dintre prezentatoarele sale de știri cu puterea tehnologiei inteligenței artificiale (AI).

Un studiu recent arată că peste 85 de milioane de locuri de muncă vor fi redundante în următorii cinci ani din cauza automatizării.

Se pare că nu mai putem nega prognoza, deoarece chiar și postul de prezentatoare de știri a fost acum automatizat în Coreea de Sud.

Potrivit Korea JoongAng Daily, canalul sud-coreean prin cablu MBN a devenit prima televiziune din țară care a raportat știrile cu ajutorul tehnologiei de inteligență artificială (AI).

MBN și-a transformat prezentatoarea de știri Kim Ju-ha într-o entitate AI care este complet controlabilă de către companie.

Se spune că prezentatoarea virtuală de știri – supranumită AI Kim – este aproape identică cu omologul ei uman, atât în ceea ce privește aspectul, cât și sunetul vocii sale.

Chiar și jocul obișnuit al lui Kim cu pixul din timpul prezentării și alte gesturi mici au fost imitate până la perfecțiune.

„Am fost creată prin studierea profundă a 10 ore de videoclipuri ale lui Kim Ju-ha, învățând detaliile vocii ei, felul în care vorbește, expresiile faciale, modul în care se mișcă buzele ei și felul în care își mișcă corpul”, a spus AI Kim, adăugând: „Sunt în stare să prezint știrile exact așa cum ar fi făcut-o Kim Ju-ha”.

Un oficial MBN a declarat că utilizarea tehnologiei va „permite livrarea rapidă a știrilor în situații de urgență timp de 24 de ore non-stop”, a raportat The Korean Bizwire.

Pe 6 noiembrie, Kim a efectuat un test paralel cu omologul ei AI în timpul unei transmisiuni live, sugerând la sfârșitul procesului că speră că tehnologia nu va fi perfecționată atât de curând.

În segmentul care a durat mai puțin de două minute, Kim a făcut-o pe prezentatoarea virtuală să repete după ea, citind câteva fraze de probă din știri.

Totuși, sud-coreenii au păreri diferite când vine vorba de folosirea acestei tehnologii.

Unii internauți au o perspectivă pozitivă asupra prezentatoarei de știri AI, spunând: „Am observat că frazele și conținutul știrilor sunt similare pe tot parcursul zilei, cu excepția celor care le prezintă. În acest moment, poate o AI ar putea fi mai bună “.

Între timp, unii oameni sunt îngrijorați că slujbele lor vor fi înlocuite într-o zi cu AI.

„Mi-e teamă că sistemul AI ar putea înlocui nu doar știrile, ci producătorii, directorii de camere, coordonatorii și scriitorii”, a spus o persoană, în timp ce o alta a adăugat: „Acest lucru este rău, acum roboții vor furniza știri în loc de actualii crainici. Apoi, mai târziu, chiar și intervențiile chirurgicale vor fi efectuate de AI. “

Interesant este și faptul că unii internauți au glumit pe acest subiect, spunând că vor ca idolii lor să prezinte știrile de acum înainte.

“Vreau să aud știrile prezentate de Yoo In Na sau chiar IU, ” a spun un internaut.

Sursa: says.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.