PYH2020112014830001300_P4

Prima doamnă a Coreei de Sud a participat la evenimente cu ocazia Kimchi Day

Prima doamnă Kim Jung-sook a participat la festivitatea de inaugurare a Zilei Naționale a Kimchi, care a avut loc vineri, 20 noiembrie, promițând, în același timp, că va contribui la conservarea iubitului patrimoniu cultural al Coreei, repectiv kimchi.

Mai exact, d-na Kim a participat la o ceremonie care a fost găzduită de Federația Națională a Cooperativelor Agricole, dar și la un concurs de gătit cu temă kimchi la hotelul THE PLAZA Seoul din centrul capitalei Seul, potrivit Yonhap.

Kimchi Day este una din multiplele sărbători din Coreea. Ea este sărbătorită pe 22 noiembrie, fiind singura zi națională cu tematică alimentară din Coreea de Sud.

“Sper că o creștere a exporturilor de kimchi va ajuta la stabilizarea veniturilor fermierilor de legume”, a declarat Kim în discursul susținut la ceremonie, potrivit purtătorului de cuvânt adjunct al Cheong Wa Dae, Lim Se-eun.

D-na Kim a mai adăugat: „Alături de K-pop, kimchi este iubit de oamenii din întreaga lume ca un K-food și (I) va ajuta la păstrarea moștenirii gustului cu mândrie, deoarece (Coreea este) țara de origine a kimchi. ”

Prima doamnă a menționat că kimchi-ul este considerat pe scară largă un aliment sănătos și că calitatea fermentației sale a atras atenția, în special pe fondul noii pandemii de coronavirus.

Pe de altă parte, la concursul de kimchi, prima doamnă s-a întâlnit cu participanții și a observat procese de preparare a unor delicatese cu temă kimchi, inclusiv deserturi și sosuri cu kimchi de-a dreptul unice.

“Președintele Moon Jae-in nu poate lua o singură masă fără kimchi, iar pentru coreeni, kimchi este un aliment esențial”, a mai spus ea.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.