m

Legea care permite artiștilor ce primesc recunoașterea guvernului să amâne serviciul militar, a fost adoptată în Coreea de Sud

Adunarea Națională a Coreei de Sud a adoptat o lege care oferă artiștilor desăvârșiți șansa de a-și amâna înrolarea militară.

Pe 1 decembrie, Adunarea Națională a votat în favoarea unui proiect de lege care permite artiștilor care primesc recomandarea ministrului culturii, sportului și turismului pentru că au adus realizări semnificative în îmbunătățirea imaginii națiunii să-și amâne serviciul militar obligatoriu până la împlinirea a 30 de ani (după calcul internațional).

Din 268 de membri ai Adunării Naționale, 253 au votat pentru proiectul de lege, 2 au votat împotriva acestuia și 13 s-au abținut.

Proiectul de lege este cunoscut și ca “modificarea serviciului militar pentru BTS” datroită implicațiilor sale directe legate de grupul BTS, al cărui cel mai mare membru, Jin, ar fi trebuit să se înroleze în viitorul apropiat (deoarece 28 de ani este de obicei vârsta maximă până la care serviciul militar poate fi întârziat). Cu toate acestea, în octombrie, Administrația Forței de Muncă Militare a declarat că, deși nu vor scuti artiștii ca BTS de la serviciul lor militar, ei erau deschiși la posibilitatea amânării.

Luând în considerare faptul că BTS a devenit primul grup de idoli din istorie care a primit Ordinul Meritului Cultural de la Ministerul Culturii, Sportului și Turismului în 2018, se pare că membrii vor putea aplica cu succes pentru amânarea serviciului lor obligatoriu.

BTS pozând cu trofeele și medaliile Ordinului Meritului Cultural

Sursa: soompi.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.