analize

Continuă să crească numărul de cazuri noi de infecție cu COVID-19 în Seul. Autoritățile metropolitane ÎNĂSPRESC restricțiile

Coreea de Sud va înăspri regulile de distanțare socială în capitala Seul și în împrejurimile sale, în timp ce autoritățile sanitare încearcă să stăpânească cel mai important val de infecții cu COVID-19 în ultimele luni, informează duminică media locale, citate de Reuters și preluate de Agerpres.

Decizia vine la doar o zi după ce guvernul a luat măsuri fără precedent în capitala Seul.

Conform noilor măsuri decise, astăzi, de autoritățile metropolitane, reuniunile de peste 50 de persoane sunt interzise şi măsuri mai stricte sunt impuse adunărilor religioase şi şcolilor, în timp ce sălile de sport şi barurile de karaoke vor trebui să facă faţă unor noi restricţii, potrivit agenţiei de presă Yonhap. Noile măsuri ar putea dura dura cel puţin trei săptămâni, respectiv până la sfârşitul lunii, mai arată sursa citată.

Măsura vine ca urmare a faptului că numărul cazurilor de COVID-19 din Seul continuă să crească. Agenţia coreeană de control şi prevenire a bolilor (KDCA) a raportat 631 noi cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, acesta fiind nivelul cel mai ridicat după un vârf atins în februarie şi la începutul lunii martie, ceea ce ridică totalul cazurilor înregistrate în ţară la 37.546 și 545 decese.

Noul val de infecţii ridică numărul cazurilor active în Coreea de Sud la un record de 7.873, potrivit KDCA, suscitând îngrijorări cu privire la scăderea numărului de paturi disponibile în spitale.

Cel mai mare număr de cazuri recente au fost înregistrate la Seul, care a decis sâmbătă restricţionări de circulaţie fără precedent, închizând cea mai mare parte a localurilor şi magazinelor la ora 21:000 timp de două săptămâni şi reducând mijloacele de transport în comun cu 30% seara.

Cândva a doua cea mai afectată țară de COVID-19 după China – epicentrul pandemiei de coronavirus la nivel mondial – Coreea de Sud reuşise, inițial, să ţină sub control epidemia datorită campaniei fără precedent de testare în masă la nivel național.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.