20210224131516531_CQ712EY5

Primul transport al vaccinului AstraZeneca fabricat în Coreea marchează primul pas spre revenirea la normalitate

Primul transport de vaccinuri COVID-19 în Coreea a sosit pe 24 februarie, înainte de lansarea campaniei de vaccinare în această săptămână la nivel național, la o distanță de aproximativ 13 luni după ce a fost confirmat primul caz intern de coronavirus, potrivit korea.net.

Expedierea vaccinurilor AstraZeneca, fabricate în Andong, provincia Gyeongsangbuk-do, de către producătorul farmaceutic SK Bioscience Co. în cadrul unui acord de parteneriat, conținea suficiente doze pentru 150.000 de persoane din totalul de 780.000 care urmează să primească vaccinul AstraZeneca.

Primul lot cu vaccinul va trece prin centrele de distribuție înainte de a ajunge la centrele de sănătate și spitalele de îngrijire medicală din întreaga țară. Vaccinările vor începe pe 26 februarie, în primă fază pentru lucrătorii medicali din prima linie, precum și pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani.

“Este pentru prima dată când furnizăm publicului vaccinul AstraZeneca finalizat, marcând primul pas pentru mult așteptata întoarcere la o viață normală“, a declarat premierul Chung Sye-kyun într-o ședință la Sediul Central Al Dezastrelor de la biroul provincial din Gyeongsangbuk-do, Andong.

El a adăugat că guvernul se pregătește temeinic pentru fiecare etapă a procesului de vaccinare, inclusiv transportul, distribuția, inocularea și gestionarea efectelor secundare pentru a asigura siguranța publică în acest proces.  

Anterior, pe 19 februarie, premierul a declarat într-un interviu acordat BBC că obiectivul este „să finalizăm primul set de vaccinări la 70% din populația noastră până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din septembrie”, adăugând că „dacă într-adevăr imunitatea efectivului se realizează atunci când 70% sunt vaccinați – atunci până în această toamnă coreenii ar putea avea viața normală înapoi. “




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.