Gummy-Jo-Jung-Suk

Gummy, “Regina OST-urilor” din Coreea de Sud: Carieră și povestea de dragoste cu actorul Jo Jung-suk

Park Ji-yeon (박지연 – n. 8 aprilie 1981), cunoscută mai ales sub numele de scenă Gummy (거미), este o cântăreață sud-coreeană de succes, care s-a făcut remarcată publicului român mai ales datorită baladelor de pe coloana sonoră a unor îndrăgite drame precum „Dsecendants of the Sun” (You are my everything), „Hotel del Luna” (Remember me), „The Tale of Nakdu” (The most perfect days), „Dr. Romantic 2” (Your Day), „Moonlight drown by clouds” (Love in moonlight), „Master’s Sun” (Day and night) sau „That winter, the wind blows” (Snowflake).

Spre deosebire de trupa de fete Davichi, care a debutat în anul 2008, și despre parcursul căreia puteți citi într-un alt material de pe site-ul nostru, Gummy și-a făcut debutul în anul 2003, pe când avea doar 22 de ani, iar de atunci a continuat să urce în topurile din întreaga lume, cucerind inimile tutror cu glasul și sensibilitatea sa.

Carieră

2003–2009: Debut urmat de succes

Gummy a debutat în anul 2003 cu albumul “Like Them”. Piesa de debut „Memory Loss” (기억 상실) i-a adus succesul și recunoașterea mult-visată, artista câștigând chiar mult-râvnitul Bonsang la cea de-a 19-ea ediție a Golden Disk Awards. În același an, Gummy a câștigat Mobile Popularity Award cu piesa „Memory Loss”, la Festivalul de muzică Mnet Km 2004. Cu toate acestea, artista s-a confruntat și cu câteva probleme în acea perioadă. Mai exact, vorbim despre apariția unor noduli vocali între primul și al doilea album, fapt ce a făcut-o să fie precaută și să acorde o mai mare atenție sănătății sale.

Ulterior, ea a lansat albumul „Comfort” pe data de 12 martie 2008. De pe acest album vă amintiși cu siguranță single-ul “I’m Sorry” (미안해요), o minunată colaborare cu T.O.P de la Big Bang. De altfel, la numai o săptămână de la lansare, piesa a ajuns în primele cinci locuri pe diferite topuri digitale. Tineri și frumoși amândoi – el dur, ea delicată și extrem de sensibilă – au făcut ca piesa să fie pe placul publicului coreean, și nu numai, deși mesajul este unul extrem de trist.

2010–2011: Loveless

Gummy a lansat mini-albumul intitulat „Loveless” pe 29 aprilie, iar promovarea albumului a început în mai. Câteva luni mai târziu, respectiv pe15 octombrie 2011, a fost lansat și MV-ul pentru remake-ul piese „I’m Sorry” feat. T.O.P.

2013: aniversarea a 10 ani de carieră și schimbarea agenției

2013 a marcat a zecea aniversare pentru Gummy, moment pe care artista a ales să îl sărbătorească cu fanii săi. Apoi a urmat lansarea OST-ul “Snow Flower” pentru drama „That Winter, the Wind Blows”. După cum lesne vă puteți da seama, piesa s-a bucurat de un succes total, făcând ca povestea dintre Oh Soo (Zo In-Sung) și Oh Young (Song Hye-Kyo) să pară parcă și mai frumoasă decât o zugrăvise scriitoarea și, totodată, eseista No Hee-Kyung.

Cum spuneam, 2013 a fost un an bun pentru că Gummy, care a lansat și al doilea album japonez, „Fate (s)”. De asemenea, artista a avut un duet cu Daesung de la Big Bang. Totodată, au fost lansate două videoclipuri pentru single-ul principal al albumului, „Shinjiteru (Believe)”. În plus de asta, Gummy a semnat cu C-JeS Entertainment în octombrie 2013, părăsind YG Entertainment.

2014 – prezent: lansări originale de piese pentru coloanele sonore ale unor drame celebre

În 2014, Gummy a realizat piesa „You’re Calling Me” pentru serialul de acțiune „Three Days”. A urmat apoi mini-albumul „I Loved … Have No Regrets”. Unul dintre single-urile din EP-ul cu 6 piese a fost un duet cu colegul de agenție, Park Yuchun, mebru trupei JYJ.

În 2016, Gummy a lansat OST-ul pentru drama „Descendants of the Sun” intitulat “You are My Everything”. Cu această piesă a înregistrat un succes răsunător, intrând în topurile iTunes K-pop din Canada, Hong Kong, Noua Zeelandă, Malaezia, Singapore, Australia, Indonezia și Taiwan, precum și în top 10 în SUA și Vietnam. În același an, a colaborat din nou cu directorul muzical al „Descendants of the Sun”, Gaemi, pentru a lansa OST-ul pentru drama extrem de populară la acea vreme “Moonlight Drawn by Clouds”. Este vorba despre piesa “Love in moonlight”.

Succesul înregistrat de piesele sale a determinat mass-media din Coreea de Sud să o numească „Regina OST-urilor”.

Viața personală

Gummy s-a născut într-o familie modestă. Tatăl ei a lucrat într-o fabrică de sos de alge, în timp ce bunicul a lucrat într-o fermă de creveți din mare. Încă din 2013, ea are o relație cu actorul Jo Jung-suk (조정석), pe care îl știți din drame precum „Hospital Playlist 2 & 1”, „Nokdu Flower”, „Familiar Wife”, „Two Cops”, „The story of blue sea”, „Jelousy Incarnate”, „Oh my ghost” sau „The King 2hearts”.

În iunie 2018, cei doi și-au luat inima în dinți și au anunțat că se vor căsători în toamna aceluiași an. Totuși, pe 8 octombrie 2018, în media din Coreea de Sud apăreau deja știri potrivit cărora cuplul s-ar fi căsătorit în privat. Anul trecut, mai exact pe 6 august, cei doi au urat bun-venit primului lor copil: o minune de fetiță care le înfrumusețează viața de atunci.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.