x1080

Marvel a lansat primul trailer pentru “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, primul film cu un supererou asiatic

Marvel a lansat primul trailer pentru “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, care va rula în cinematografe din data de 3 septembrie 2021.

Filmul face parte din Marvel Cinematic Universe(MCU) și este primul din seria Marvel, care aduce în prim plan un supererou asiatic, maestru kung fu. Regizat de Destin Daniel Cretton, Shang-Chi este cel de-al 25 lea film Marvel și al doilea din faza 4, după “Black Widow”. 

Shang-Chi (alias „Maestrul Kung Fu”) și-a făcut debutul în Marvel Comics în 1973, înainte de a se afilia la Avengers, Marvel Knights și Heroes for Hire. Cunoscut pentru priceperea sa în diferite forme de arte marțiale, Shang-Chi este cunoscut a fi unul dintre cei mai puternici non-supraomenesc, prezentat în benzi desenate, cel puțin în majoritatea poveștirilor sale. Ideea de a face un film bazat pe Shang-Chi a fost vehiculată pentru prima dată la începutul anilor 2000, dar planurile nu aveau să se lege decât două decenii mai târziu.

Într-un efort de a diversifica și mai mult filmul și de a comemora această etapă, studioul a angajat o distribuție predominant asiatică, precum și o echipă creativă: regizorul Destin Daniel Cretton, scenaristul David Callaham. Simu Liu îl interpretează pe Shang-Chi. În benzile desenate, tatăl lui Shang-Chi a fost Fu Manchu. Fără drepturi asupra personajului, tatăl lui Shang-Chi este descris ca Wenwu (alias „The Mandarin”), interpretat de Tony Leung. Awkwafina este în film prietena apropiată a lui Shang-Chi, Katy. Restul distribuției va fi completată de Fala Chen, Florian Munteanu, Ronny Chieng, Michelle Yeoh și Meng’er Zhang.

“Shang-Chi and The Legend of Ten Rings” va prelua din elementele legendarului personaj de benzi desenate, dar îl vor prezenta printr-un obiectiv modern pentru a evita stereotipurile negative. Shang-Chi, un maestru în artele marțiale antrenat de organizația Ten Rings de când era copil, va fi atras înapoi în grup, fiind nevoit să-și confrunte trecutul. Tatăl său, Wenwu, este actualul lider al “The Ten Rings”, care în Marvel Comics era o organizație teroristă îndreptată spre distrugerea păcii mondiale. Scufundându-se în trecutul său, Shang-Chi va fi, de asemenea, forțat să-și dezvăluie adevăratele puteri aliaților sai.

Într-un interviu acordat revistei TIME, Simu Liu a spus că crearea filmului s-a datorat succesului Black Panther, deoarece a dovedit că publicul vrea să vadă distribuții diverse, care să le reprezinte și viața lor. „Știu cu siguranță că, dacă nu ar fi fost succesul cu Black Panther, astazi nu as fi avut o slujbă la Marvel, desigur, în mod absolut căutăm să reproducem acel moment pentru comunitatea noastră”, a spus el.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.