optimize

Cea de-a 18-a aniversare a Festivalului de Film Eco de la Seul va avea ca teme principale fenomene actuale precum pandemia, criza climatică si distrugerea ecologică

Festivalul Internațional de Film Eco de la Seul, un festival anual de film care proiectează filme despre problemele de mediu contemporane din întreaga lume, și-a lansat posterul sloganul promoțional pe 26 aprilie.

O declarație oficială de la 18-lea Seul Festivalul Internațional de Film Eco (SEFF) a confirmat faptul  că au numit evenimentul din acest an “ECOvolution”, un cuvânt compus cuvintele “eco”, “revoluție” și “evoluție”. Declarația a spus că sloganul reflectă “Societatea globală în prezent, unde viața de zi cu zi a oamenilor a fost oprită din cauza pandemiei globale fără precedent. Aceasta implică faptul că pauza curentă poate fi un punct de cotitură. Sloganul transmite și mesajul că sunt necesare eforturi pentru realizarea unei transformări imediate și la scară largă a mediului înconjurător”.

“Am dorit să transmitem mesajul că, deși oamenii de pretutindeni suferă în diverse moduri atât în mijlocul pandemiei actuale, cât și al crizei climatice globale, această situație ar putea deveni o forță care îi poate motiva să meargă mai departe și să își îmbunătățească viitorul, mai ales dacă se schimbă conștientizarea și atitudinea lor cu privire la mediu”, a declarat un oficial SEFF.

SEFF a creat, de asemenea, un poster cu desene animate care încearcă să reflecte situațiile actuale periculoase pentru fauna sălbatică sub amenințarea crizei climatice. Desenul reprezintă un urs polar, o focă și o vidră care stau așezați lângă o fată care se uită în gol, dar ai cărei ochi sunt fixați pe ceva. Acest lucru a însemnat, potrivit festivalului, modul în care omenirea se reflectă asupra momentului prezent, dar în același timp se gândește să meargă mai departe cu un puternic simț al scopului.

În perioada 3-9 iunie, SEFF ― cel mai mare festival de film de mediu din Asia și unul dintre cele mai prestigioase trei festivaluri de film eco din lume ― este co-găzduit de organizația non-profit de mediu Korea Green Foundation și de  MBC. Ministerul Mediului și Guvernul Metropolitan din Seul sponsorizează evenimentul.

Președintele MBC Park Sung-jae, președintele Fundației Verzi din Coreea, Choi Yul, și președintele Comitetului de organizare al 18-lea SEFF, Lee Myung-sae, s-au întâlnit la sediul MBC din Seul pe 15 aprilie pentru a semna un acord de co-găzduire al evenimentului.

“Este plăcerea mea de a co-găzdui evenimentul SEFF din acest an”, a spus Park.  “În ciuda dificultăților anticipate din cauza măsurilor de siguranță în ceea ce privește COVID-19, vom oferi tot sprijinul posibil pentru a face evenimentul sigur pentru toți membrii publicului”.

Evenimentul din acest an va proiecta 60 de filme din 25 de țări care au ca teme distrugerea ecologică, schimbări climatice și poluarea marină. Filmele SEFF din acest an vor putea fi vizionate și prin intermediul paginii sale de pornire (en.seff.kr) și pe MBC. Încă nu este decis dacă festivalul vă continua sau nu cu proiecții de filme în teatru.

Alături de proiecția filmului în timpul celei de-a 18-a campanii SEFF va fi și o campanie offline intitulată “No More Plastic”, care încurajează vizitatorii să folosească mai puțin plastic, aceasta prezentând o expoziție și un bazar ecologic. Campania va arăta videoclipuri care prezintă articole de modă și alte articole care au fost realizate folosind materiale plastice reciclate și va deține un bazar care vinde produse ecologice realizate de întreprinderi mici și mijlocii.

Ultima versiune a SEFF a avut loc în iulie 2020 având sloganul “Eco Us, Eco Earth”. Acesta a proiectat 57 de filme din 27 de țări.

 

Sursă: The Korea Times




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.