gfgddddddddg

5 filme încântătoare de vizionat cu ocazia Zilei Părinților

Așa cum spuneam, Coreea de Sud celebrează astăzi Ziua Părinților. Din cauza (sau datorită) pandemiei COVID-19, o activitate sigură și distractivă este vizionarea de filme cu familia. Mai jos regăsiți cinci filme înduioșătoare pe care Korea.net le recomandă pentru a marca această sărbătoare. Sunt alegerile perfecte!

Sursa foto: Tri Iva Fitriani, adaptata de A.M.

Minari (2020)

Această poveste tandră, desprinsă din realitate, prezintă o familie de imigranți coreeni din anii 1980 care se mută în Arkansas – SUA, pentru o viață mai bună. Aceștia se luptă cu problemele de zi cu zi și se adaptează la un nou mediu, descoperind pe parcurs de sensul unei familii.

Sursa foto: Tri Iva Fitriani, adaptata de A.M.

The Way Home (2002)

Acest film simplu, dar totodată profund, este despre un băiat de șapte ani, care este trimis să locuiască cu bunica lui la țară timp de aproximativ două luni. Timpul petrecut de cei doi e constituit din scene emoționante, dar și amuzante. Băiatul nu o place inițial pe bunica sa, dar datorită dragostei și răbdării ei, reușește să se atașeze de bătrână. Cu un dialog aproape inexistent, acest film servește ca un memento pentru a-i iubi și aprecia pe cei în vârstă.

Sursa foto: Tri Iva Fitriani, adaptata de A.M. 

Ode to My Father (2014)

Acest film inspirațional este despre lupta unui tânăr separat de tatăl și sora sa în timpul războiului coreean. Bărbatul își păstrează promisiunea făcută tatălui său, aceea de a avea grijă de familie. Este un film impresionant din toate punctele de vedere.

Sursa foto: Tri Iva Fitriani, adaptata de A.M.

Wedding Dress (2010)

O creatoare de rochii de mireasă bolnavă, aflată în fază terminală, care este totodată o mamă singură, caută să-și petreacă ultimele zile cu fiica ei. După ce află de starea mamei sale, fiica se schimbă, înlocuind încăpățânarea cu fidelitatea și îndeplinește toate dorințele mamei. Înainte de a muri, mama vrea să-i facă o rochie de mireasă fiicei sale. Dialogul este extrem de emoționant.

Sursa foto: Tri Iva Fitriani, adaptata de A.M.

Canola (2016)

Filmat pe insula Jeju, având-o în centru pe câștigătoarea premiului Oscar, Youn Yuh-jung, acest film ne prezintă o femeie în vârstă care lucrează ca hanyeo (scafandru) și își crește nepoata, singura ei rudă. Într-o zi, nepoata ei dispare, dar se întoarce după 12 ani. „Canola” are un ritm se desfășoară lent, având o intrigă ușor de înțeles, sugerând faptul că familia nu e mereu despre sânge.

Filmele de mai sus sunt foarte emoționante, așadar nu ar strica să aveți la dispoziție o cutie cu șervețele. Însă merită vizionate cu siguranță – fiecare ne va învăța sau ne va aminti câte ceva.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.