20210518190303567_7T1I1EVK

Festivalul Wonju Hanji – o experiență inedită de descoperire a hârtiei tradiționale

Țara Dimineților Liniștite este cunoscută pentru organizarea a numeroase festivaluri în fiecare an, multe dintre ele având în centru arte și meșteșuguri tradiționale. Un astfel de eveniment este Festivalul Wonju Hanji din Wonju, provincia Gangwon-do. Această extravaganță anuală sărbătorește frumusețea Hanji sau hârtia tradițională realizată manual din coaja interioară a dudului de hârtie.

Sursa foto: Korea.net

Hanji face parte din viața și tradiția coreeană de peste 1.000 de ani, fiind folosită în picturile tradiționale realizate cu cerneală, în caligrafie, crearea unor articole de uz casnic, precum și finisajele ușilor și ferestrelor de la Hanok (case tradiționale). Unele dintre cele mai importante documente din istoria Coreei au fost, de asemenea, scrise pe acest tip de hârtie, datorită durabilității sale. Pentru a promova farmecul Hanji, provincia Gangwon-do a început să organizeze Festivalul Wonju Hanji în anul 1999.

Sursa foto: Korea.net

Festivalul de anul acesta a început pe 1 mai și va continua până pe data de 30, atât online cât și offline, în parcul tematic Hanji din Wonju. Diferitele expoziții de artă pot fi savurate atât ziua, cât și noaptea.

Sursa foto: Korea.net

Expoziția în aer liber „Hanji Fantasia” este împărțită în următoarele secțiuni: „Tunelul de lumina subacvatic”, „Pădurea de hârtie”, „Grădina luminii”, „Valurle viselor” și „Oceanul imaginației”. O expoziție a lucrărilor câștigătoare ale Concursului de artă Hanji din Coreea poate fi, de asemenea, admirată online.

Sursa foto: Korea.net

Fie pentru o plimbare de după-amiază la soare sau o plimbare romantică sub lumina lunii, Festivalul Wonju Hanji promite o experiență plăcută și relaxantă până la sfârșitul acestei luni.

Sursa foto: Korea.net




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.