optimize

Coreea publică o carte despre kimchi pe fondul pretențiilor Chinei asupra preparatului

 

O agenție națională de promovare a publicat o carte despre kimchi și despre modul în care este perceput în întreaga lume, pe fondul unei dispute culturale continue asupra mâncărurilor tradiționale coreene.

 

„Kimchi in the Eyes of the World”, lansată pe 1 mai, explorează cultura kimchi-ului prin poveștile străinilor care au gustat felul de mâncare din legume, modul în care este făcut condimentul picant și ce context social și istoric poartă, potrivit Serviciului de informare și cultură (KOCIS) afiliat la Ministerul Culturii, Sportului și Turismului.

Alcătuită din șase secțiuni, cartea cuprinde și câțiva experți, precum jurnalistul britanic Tim Alper, care a remarcat că „gustul spiritului comunitar” este ingredientul secret pentru vasul de varză fermentat, precum și evenimentele de fabricare a kimchi-urilor organizate la ambasadele din țară și centrele culturale coreene de peste mări.

De asemenea, cartea are rețete cu kimchi, cum ar fi orezul prăjit cu kimchi și clătite cu kimchi, precum și diferite tipuri de kimchi, cum ar fi kimchi cu ridiche coreeană și kimchi “chonggak” cu ingrediente din alte țări.

Ultima secțiune a cărții este cu întrebări și răspunsuri, care explică istoria kimchi-ului și modul în care felul de mâncare tradițional coreean este diferit de „pao cai” din China.

Cartea, publicată atât în ​​coreeană, cât și în engleză, este disponibilă online pe site-urile oficiale ale KOCIS și Korea.net. Copiile pe hârtie ale cărții vor fi distribuite centrelor culturale și ambasadelor din Seul.

Cartea vine pe fondul încercărilor continue ale unor mass-media chineze, care susțin că mâncarea coreeană este chineză, o mișcare care a stârnit critici puternice.

 

Cel mai recent, unele francize din magazinele de talie au produs produse din orez cu kimchi, după care s-a constatat pe ambalajul lor că au folosit pao cai chinezesc în loc de kimchi coreean.

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.