196535279_10159434780059521_2178019235253051762_n

Prima doamnă Kim Jung-sook susține misiunile diplomatice ale președintelui sud-coreean

Prima doamnă Kim Jung-sook sprijină diplomația președintelui Moon Jae-in în timpul călătoriei sale aflate în curs de desfășurare în țările europene, cu personalitatea sa caldă și sociabilă, relatează Korea Times.

În timp ce Moon se întâlnește cu liderii mondiali, Kim își îndeplinește propria misiune diplomatică delicată, luminând momentele solemne cu strălucirea sa, în timp ce bifează activitățile din agendă ce implică domenii precum arta, biodiversitatea și cultura.

Sursa foto: Cheong Wa Dae 

Kim a vizitat grădina botanică a Universității din Viena – Austria, împreună cu prima doamnă austriacă Doris Schmidauer, ca parte a campaniei lui Moon pentru conservarea biodiversității.

În timpul vizitei, Kim a prezentat cercetătorilor locali plugurile de mână tradiționale coreene. Plugurile manuale, gravate cu numele fiecărui cercetător, sunt denumite „homi” în coreeană și au câștigat atenția grădinarilor occidentali în ultimii ani pentru dimensiunea redusă a instrumentului, mai ușor de utilizat. “Homi este un instrument tradițional al Coreei și un articol cu ​​vânzare rapidă pe Amazon”, a spus Kim, demonstrând cum se folosește și atrăgând interesul oamenilor prezenți la eveniment.

Sursa foto: Cheong Wa Dae

În timp ce o însoțea pe doamna Schmidauer la Kunsthistorisches Museum, ea a spart gheața vorbind despre emisiunile TV sud-coreene și muzica K-pop. Abilitatea lui Kim de a socializa cu ușurință a fost evidențiată în timpul petrecut cu soțiile liderilor Grupului celor Șapte Lideri din Cornwall, Marea Britanie.

Kim i-a spus primei doamne americane Jill Biden că ea și Moon au apreciat primirea călduroasă pe care le-a oferit-o Casa Albă în timpul summit-ului dintre Coreea și SUA ce a avut loc luna trecută. Prima doamnă americană a invitat-o ​​pe Kim în SUA, deoarece aceasta din urmă nu l-a însoțit pe Moon în timpul summitului SUA.

                                                                                                   Sursa foto: Yonhap

De asemenea, Kim a salutat-o ​​pe Mariko Suga, soția prim-ministrului japonez Yoshihide Suga, aspect care a câștigat o atenție deosebită având în vedere relațiile reci dintre Seul și Tokyo. Deși încercarea ei nu a dat răspunsuri favorabile sau a condus la o întâlnire, a fost interpretată ca fiind un efort de a remedia relațiile bilaterale sfâșiate de disputele asupra istoriei și teritoriului.

Moon a scris un tweet spunând: „Prima întâlnire cu premierul Suga a fost un moment prețios care poate fi un nou început pentru relațiile celor două țări, dar regret faptul că nu a avut ca rezultat o discuție”. Prim-ministrul Suga a declarat ulterior presei japoneze că nu este un context potrivit să își rezolve problemele, în prezența reprezentanților celorlalte țări.

Sursa foto: Cheong Wa Dae

Aceasta a fost interpretată ca fiind poziția Japoniei, conform căreia Coreea de Sud ar trebui să sugereze o soluție pentru rezolvarea problemelor bilaterale acide provocate de hotărârea Curții Supreme Coreene din 2018, care a ordonat firmelor japoneze să compenseze victimele sud-coreene supraviețuitoare ale eforturilor forțate depuse pentru  Japonia în timpul războiului.

Kim Jung-sook și Moon Jae-in sunt acum în Spania pentru o vizită de stat. Separat de Moon, Kim participă la o serie de evenimente care susțin schimburile culturale și drepturile persoanelor cu dizabilități.

  Sursa foto: Cheong Wa Dae

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.