Dacă ești aici cu noi pentru prima oară, te rog rămâi.

Song Kang – Un tânăr actor ce acceptă nenumărate provocări

Despre actorie, despre viitor, despre el însuși – sunt gândurile pe care Song Kang nu le poate opri nici măcar când se pune în pat. Iată un interviu marca Marie Claire cu actorul sud-coreean, protagonistul serialelor „Sweet Home” și „Love Alarm 2” de pe Netflix!

Q: Am auzit că în ultima perioadă ești ocupat cu filmările pentru o nouă K-drama.

A: Filmez pentru <Navillera>, un serial despre balet. Este povestea unui bunic în vârstă de 70 de ani (Park In-Hwan) și a unui tânăr de 23 de ani care comunică prin balet. Deși conceptul de balet poate părea glamuros, povestea este caldă și emoționantă.

Q: A fost prima dată când ai făcut balet și ai lucrat cu un actor cu o diferență mare de vârstă, așadar ai avut nevoie de ceva timp să te acomodezi, nu-i așa?

A: În special, a trebuit să-mi arăt relația de prietenie cu domnul Park In-hwan și a fost cumva înfricoșător. La început, am citit scenariul foarte greu, nu am vrut să fac greșeli, dar, din fericire, am fost confortabil cu profesorul, așa că am scăpat de tensiune și mă bucur de filmări.

Q: Există încă două lansări relativ noi, serialele originale Netflix <Sweet Home> și <Love Alarm 2>.

A: Filmările pentru ambele au fost finalizate. Am fost îngrijorat, mereu sunt de altfel. Mă tot gândesc că poate există părți pe care nu le-am exprimat bine sau poate îmi lipsește emoția. Am fost foarte curios cu privire la <Sweet Home>, deoarece este un proiect cu o mulțime de editări CG, iar majoritatea scenelor au fost realizate cu ecranul verde.

Q: Cum a fost experiența cu ecranul verde?

A: Trebuie să te gândești la existența virtuală ca fiind reală. Desigur, a fost dificil la început. Dar setul a fost bine implementat, astfel încât să pară totul adevărat, așa că am primit mult ajutor. A fost ceva uriaș, nici nu am simțit că am lucrat, chiar dacă am mers mai devreme la platou și am stat câte 20-30 de minute. Datorită acestui fapt, m-am putut concentra asupra modului de a exprima personajul pe care îl interpretez.

Q: Ce fel de personaj este Hyun-soo în <Sweet Home>?

A: Este un singuratic izolat,  timid și cu o latură extrem de rea. A fost un gen de personaj pe care nu l-am mai jucat niciodată, așa că am avut multe probleme, dar până la urmă am reușit să mă identific cu el. Am încercat să scot în evidență emoțiile păstrate adânc în interior.

Q: Nu pot să uit de <Love Alarm 2>. Dacă <Sweet Home> este o curiozitate despre necunoscut, <Love Alarm 2> este o așteptare a felului în care va merge povestea părții anterioare.

A: Am vrut să îndeplinesc aceste așteptări, așa că am revăzut prima parte de mai multe ori în timp ce filmam. După filmare am mers să-l văd seara, a doua și chiar și a treia zi. Încerc să-mi dau seama cum pot să exprim mai bine personajul devenit adult. E o figură mai solidă și mai matură. Seon-oh e un personaj semnificativ, astfel că dintre cele pe care le-am jucat până acum, am cea mai mare dragoste pentru el. L-am întâlnit pe Seon-oh și mi-am exprimat resentimentul și durerea pentru părinții mei, am definit emoțiile dragostei și durerea despărțirii în timp ce jucam. Am învățat multe în timp ce îl interpretam pe Seon-oh. Poate de aceea, când văd același tip de mașină pe care o conduce Seon-oh în timp ce merg pe stradă, mă face să plâng. „Îl pot juca din nou pe Seon-oh?”. La asta mă gândesc.

Q: Apropo, ambele sunt seriale originale Netflix. Este copilul lui Netflix.

A: (Râde) Am început Netflix împreună. O colaborare îndelungată ar fi minunată.

Q: Care sunt câteva dintre gândurile care te macină de când ai început să joci?

A: „Cum pot face actorie pură?”, „Cum pot da viață replicilor?”. La asta m-am gândit intens. Indiferent ce fac, sunt momente în care cad brusc pe gânduri. Dar nu e o tulburare obsesiv-compulsivă?

Q: Mulți actori tânjesc după „actorie vie, crudă”, dar ce înseamnă asta de fapt?

A: Când te uiți la scenariu, îți vine ceva în minte. Și deși îți propui ca pur și simplu să urmezi acea idee, aceasta va fi materializată în funcție de cadrul creat la fața locului, cumva urăsc asta. Așadar, când mă răzgândesc și acționez în mod diferit, există momente în care mă transform în eu însumi. Atunci cred că e actorie pură. Dar nu sunt sigur. (Râde)

Q: Cum te privești pe tine însuți?

A: În unele zile sunt bine, iar în altele mă simt somnoros. Nu cred că există o stare comună. Acum, fiind într-un loc în care oamenii vorbesc mult este puțin diferit. Datorită tensiunii, mă simt calm fără să-mi dau seama.

Q: Ce te entuziasmează?

A: Îmi place foarte mult scena. Există o energie unică, ca și când aș merge pe un câmp, uit de oboseala mea și mă simt mai bine.

Q: În schimb, ce te deprimă?

A: Sunt zile în care mă simt deosebit de deprimat. Într-o astfel de zi, când mă uitam la un serial acasă și m-am îndrăgostit de o anumită replică, am izbucnit brusc în lacrimi. Când văd pasiunea, tristețea sau sinceritatea în replici, cred că ies lacrimi.

Q: Când ai luat prima oară contact cu Marie Claire acum trei ani, ai spus că îți place să-ți imaginezi și să privești în viitor. În acel moment, spuneai: „Îmi imaginez că petrec timpul bând ceai într-o casă cu fereastră mare, într-un loc retras”. Există un viitor pe care îl poți imagina astfel în aceste zile?

A: Cred că este similar. Treziți-vă dimineața într-un loc retras, întindeți-vă în timp ce respirați aerul proaspăt și beți o cafea rece. Îmi imaginez multe ca să încep ziua cu bună dispoziție. Pentru a face asta, am dorința de a mă descurca bine acum. Așa mă motivez.

Q: Cred că visezi la un viitor simplu, mai degrabă decât la un viitor plin de farmec și grandios.

A: Lucrurile simple sunt bune. Meseria de actor nu este stabilă. Deci, cred că îmi pot imagina o viață stabilă și pașnică. Există și oameni cărora le place de obicei să fie singuri și liniștiți.

Q: Apreciezi timpul petrecut singur?

A: Da. Trebuie să existe astfel de momente. Așadar, în aceste zile, când vreau să fiu singur, îmi țin telefonul închis, ca să nu mă deranjeze. Cred că acesta este un obicei. Dacă nu petrec timp cu mine însumi, mă simt foarte stresat.

Q: Și cum anume îți petreci timpul singur?

A: În aceste zile citesc cărți, pentru că nu vreau să mă gândesc la nimic. Sunt obsedat de poveștile învăluite de mister. După filmări, citesc și apoi dorm până dimineață. Asta îmi liniștește mintea.

Q: Citirea unui roman de mister te face să te simți liniștit? Nu te agită?

A: Este în regulă pentru că mă rup de firul poveștii când închid cartea. Când am început să locuiesc în Seul, am urât să fiu singur, așa că am dormit întotdeauna cu televizorul aprins. A devenit un obicei, așa că de fiecare dată când mă trezeam, mă durea capul. Așadar, în loc de televizor, am pornit o aplicație de meditație sau am citit o carte, iar a doua zi m-am simțit mai ușor și mai bun. Așa m-am obișnuit să citesc cărți. Nu pot citi foarte mult în ultima vreme, dar tot apuc să arunc un ochi pe cel puțin trei sau patru capitole.

Q: Ce carte citești acum?

A: Un roman numit „A stranger in the house”. Este foarte distractiv.

Q: Ai de gând să citești înainte de culcare azi?

A: Da. Sunt aproape de ultimul capitol, așa că sunt curios să aflu cine este vinovatul.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.