i

Cele mai bune K-drame din prima jumătate a anului 2021

Serialele coreene de anul acesta au fost marcate de transformări, de ucigași în serie, psihopați, răufăcători, dar și de vindecare și prietenie. Spectrul larg de fire narative și genuri le-a oferit în mod constant telespectatorilor din întreaga lume ceva nou și entuziasmant. Aflându-ne deja la jumătatea anului, haideți să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune seriale pe care nu ar trebui sub nicio formă să le ratați! Nu e niciodată prea târziu pentru un serial coreean bun.

1. YOUTH OF MAY 

Lee Do Hyun îl interpretează pe Hwang Hee Tae, un student fermecător și strălucit de la școala medicală, care se îndrăgostește de Kim Myung Hee (Go Min Si), o asistentă puternică și independentă. Acțiunea serialului se petrece în mai 1980, în Gwangju, fiind o perioadă în care studenții s-au răzvrătit împotriva guvernului corupt. Multe vieți s-au pierdut în timpul Răscoalei de la Gwangju.

Dacă iubiți poveștile clasice în care cuplurile încearcă să rămână împreună cu orice preț, „Youth Of May” nu poate fi trecut cu vederea. Serialul a stârnit o mulțime de reacții în Coreea, datorită acțiunii realiste și emoționale a distribuției, precum și scenelor romantice care ne fac inima să tresalte. Puritatea și disperarea poveștii de dragoste le-au amintit spectatorilor de vechile drame romantice care nu sunt adesea prezentate în zilele noastre.

2. DOOM AT YOUR SERVICE 

Tak Dong Kyung (Park Bo Young) este urmărită de ghinion. În urmă cu câțiva ani, părinții ei au fost uciși într-un accident brusc. Ea a reacționat implicându-se total în munca ei de editor de romane bazate pe povești web. Dar nenorocirea lovește din nou când este diagnosticată brusc cu o tumoare cerebrală canceroasă. Într-o noapte întunecată, ea urcă pe un acoperiș și strigă la ceruri, cerând sfârșitul nefericirii ei.

De data aceasta solicitarea ei nu este ignorată. Cuvintele sale convoacă o ființă cerească misterioasă numită Myeol Mang (Seo In Guk), un intermediar între oameni și ceruri. Acesta sosește și îi spune că îi poate îndeplini dorințele – dacă este pregătită să plătească prețul final. Ea este de acord și încheie o înțelegere fatidică cu el: i se va permite să trăiască viața la care visează timp de 100 de zile, după care secerătorul îi va lua sufletul. Cu toate acestea, pe măsură ce cunoaște acesastă muritoare remarcabilă, Myeol Mang începe încet să dezvolte sentimente pentru ea, complicând relațiile dintre tărâmurile umane și cele nemuritoare.

3. MOVE TO HEAVEN

Lee Je Hoon joacă rolul lui Jo Sang Gu, un luptător care este și orfan. Acesta comite o crimă, iar atunci când iese din închisoare realizează că fratele său mai mare a decedat, lăsându-l drept tutore al fiului său adolescent autist. Fratele său și fiul fratelui său au lucrat ca „agenți de eliminare a traumelor”, curățând bunurile oamenilor care au murit. Sang Gu se opune să facă acest lucru și să devină tutorele nepotului său Han Geu Ru (Tang Joon Sang), dar până la urmă nu are de ales.

Acesta este cu siguranță anul lui Lee Je Hoon. Se știe că Lee Je Hoon este foarte pretențios când vine vorba de serialele în care joacă, așa că merită întotdeauna urmărite atunci când apar. A fost deosebit de entuziasmant să vedem că actorul joacă în două seriale anul acesta. Chiar înainte ca „Taxi Driver” să finalizeze difuzarea, primul sezon din „Move To Heaven” a fost lansat. Cele două sunt genuri și povești complet diferite, dar „Move To Heaven” este o poveste pe care ar trebui să o vizionăm cu toții. Vorbește despre dragoste, pierdere, familie, dar și puterea de a-i ierta pe ceilalți și pe noi înșine. Telespectatorii sunt astfel implicați într-o călătorie emoționantă și satisfăcătoare ce merită urmărită până la final.

Bonus: Veți fi plăcut surprinși de aparițiile cameo ale unor actori foarte cunoscuți!

4. TRUE BEAUTY 

Lim Ju Gyeong (Moon Ga Young) este o elevă de liceu agresată pentru că nu este cea mai atractivă și populară fată din școală. Ea decide să-și asume sarcina de a învăța cum să se machieze vizionând videoclipuri online. Ea primește ocazia de a se transfera la o altă școală și este prinsă în mijlocul unui triunghi amoros dureros format din Lee Su Ho (Cha Eun Woo) și Han Seo Jun (Hwang In Yeop).

Această dramă a câștigat multă popularitate atât în Coreea cât și la nivel internațional, deoarece se baza pe deja popularul webtoon scris de Yaongyi. Oamenii erau atât de dornici să vadă cum va arăta serialul și au fost plăcut surprinși; ca să nu mai vorbim de faptul că distribuția arată identic cu personajele webtoon. Seria a atins varii situații realiste cu care se confruntă coreenii și a reușit să ofere echilibrul perfect dintre seriozitate și comic.

5. VINCENZO

Vincenzo Cassano (Song Joong Ki) este un avocat italian și consilier mafiot care a fost adoptat și crescut în Italia. Se întoarce în Coreea pentru a rezolva situația ce implică aurul păstrat sub pământ în Geumga Plaza. El îi întâlnește pe Hong Cha Young (Jeon Yeo Bin) și pe tatăl ei Hong Yoo Chan (Yoo Jae Myung), cu care reușește să creeze o legătură puternică. Vincenzo intră într-o schemă de răzbunare pentru a reveni la Babel Group.

Acest serial a avut un succes răsunător la nivel internațional. Oamenii nu s-au putut abține să nu se îndrăgostească de Vincenzo și echipa sa Geumga Plaza. K-drama are tot ce am putea cere – bromance, prietenie, romantism, distracție și ticăloși dezvăluiți în mod neașteptat! Telespectatorii au stat astfel cu sufletul la gură în permanență.

6. TAXI DRIVER

K-drama SBS „Taxi Driver” implică un șofer de taxi pe nume Kim Do Gi (Lee Je Hoon), care este în secret un luptător vigilent împotriva criminalității. Scopul său principal, precum și obiectivul companiei de taximetrie pentru care lucrează, este să se răzbune în numele oprimaților și al celor care au fost nedreptățiți. Are o echipă de sprijin care îl ajută să planifice și să strategizeze cel mai bun mod posibil în sensul de a se asigura că schema de răzbunare este măreață și că băieții răi plătesc în cel mai dureros mod posibil. Cazurile victimelor din serie se bazează pe cazuri din viața reală din Coreea de Sud, care au fost făcute publice!

Serialul are toate elementele specifice luptei vindecătoare împotriva criminalității. În timp ce veți simți nedreptatea adusă victimelor, momentele când Kim Do Gi și echipa sa vin în ajutor și îi fac pe băieții răi să plătească sunt mai mult decât satisfăcătoare. Partea cea mai interesantă este faptul că victimele primesc în sfârșit pacea și dreptatea de care au nevoie pentru a-și continua viața. K-dramele precum „Taxi Driver” nu apar des, deci trebuie bifat pe lista de vizionări!

7. RIVER WHERE THE MOON RISES

Bazat pe romanul „Prințesa Pyeonggang” de Choi Sagyu, „River Where the Moon Rises” este o dramă istorică de dragoste, în regia lui Yoon Sang Ho. Este relatată povestea de dragoste dintre prințesa Pyung Kang și On Dal, personaje ale poveștii populare clasice din Goguryeo. Pyung Kang (Kim So Hyun) care s-a născut ca prințesă, dar a crescut pentru a fi o persoană care a ucis un păcătos, cunoscut și sub numele de Yeom Ga Jin, este o femeie ambițioasă care visează să restabilească statutul de Goguryeo și să fie prima femeie Taewang de aici. Cu toate acestea, ea se folosește de sentimentele lui On Dal pentru a-și atinge obiectivele.

8. SHE WOULD NEVER KNOW 

„She Would Never Know” este o dramă despre povestea complicată dintre doi colegi de birou din echipa de marketing a unui brand de produse cosmetice numit Klar. Won Jin Ah joacă rolul perfecționistei Yoon Song Ah, în timp ce Rowoon îl interpretează pe colegul ei mai tânăr, Chae Hyun Seung. Hyun-Seung devine atras de Song Ah, dar aceasta îi refuză avansurile, deoarece nu vede bărbații mai tineri ca parteneri de întâlnire. Serialul urmărește relația lor de junior/senior.

9. NAVILLERA 

Navillera spune povestea unui bărbat de 70 de ani (Park In Hwan) și a unui tânăr (Song Kang) de 20 de ani care devin prieteni prin balet și își urmează visele. Park In Hwan joacă rolul lui Shim Deok Chul. A visat să fie dansator de balet, dar viața l-a încurcat și nu a reușit niciodată să urmărească acel vis. Acum, când are 70 de ani, decide să urmeze în cele din urmă baletul, indiferent de obstacolele cu care se confruntă. Song Kang este Lee Chae Rok. El este la începutul carierei sale de balet, dar și-a pierdut o parte din motivație. Lucrurile încep să se schimbe încet după ce îl întâlnește pe Deok Chul și devine antrenorul său de balet. Navillera este o dramă sinceră. Este o poveste inspirațională a doi oameni aflați în momente foarte diferite din viața lor care își urmăresc visele. Este, de asemenea, genul de dramă care necesită o cutie cu șervețele pentru numeroasele momente emoționante.

10. BEYOND EVIL 

Han Joo Won (Yeo Jin Goo) este un ofițer de poliție transferat într-o zonă micuță din orașul Seul. El încearcă să soluționeze o serie de crime care au avut loc cu 20 de ani în urmă. Principalul suspect este partenerul și colegul său Lee Dong Sik (Shin Ha Kyun).

„Beyond Evil” nu a fost doar unul dintre cele mai discutate K-drame din acest an, dar a fost nominalizat și la șapte premii Baeksang, câștigând trei categorii, inclusiv cea mai bună dramă, cel mai bun actor și cel mai bun scenariu. Deși tema criminalilor în serie este comună în lumea serialelor coreene, „Beyond evil” reușește să țină spectatorii intrigați și fascinați de poveste. Misterul criminalului în serie și al oamenilor din acest mic oraș implicați în crime face serialul ușor de urmărit, iar Shin Ha Kyun, Yeo Jin Goo și întreaga distribuție a plasat K-drama în topul celor mai bune de anul acesta.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.