MV-uri kpop

9 videoclipuri kpop care au fost inspirate de literatura universala

Toate formele de artă sunt o sursă de inspirație, iar literatura este considerată a fi una dintre cele mai ingenioase si fascinante forme.Este întotdeauna distractiv să vezi conținut scris modelat creativ într-o adaptare vizuală și dintr-un obiectiv diferit, iar MV-urile realizate de-a lungul anilor de trupele K-pop sunt pur și simplu cele mai bune pentru a face acest lucru. Literatura este, fără îndoială, extrem de vasta si diversificate, la fel și creațiile vizuale K-pop.Pentru a restrânge căutarea, iată nouă videoclipuri muzicale K-pop care se bazează pe literatură celebră.

  1. SHINee – “Sherlock”

Membrii își poartă pălăriile de detectiv în acest videoclip care a fost denumit după Sherlock Holmes.Fiind unul dintre cei mai faimoși detectivi fictivi din lume, personajul și-a făcut prima apariție în “A Study in Scarlet” de Arthur Conan Doyle în 1887.SHINee au stiut exact cum sa ii aduca un omagiu personajului prin ținutele, accesoriile și, desigur, munca lor excelentă de detectiv, realizand o adevarata poveste in acest videoclip.

      2.     Gugudan – “Chococo”

Este nevoie sa urmaresti doar  câteva secunde  acest videoclip pentru a observa că a fost inspirat din celebra “Charlie și fabrica de ciocolată” a lui Roald Dahl. Chiar și fundalul ne amintește la un moment dat de celebrele bilete de aur menționate în romanul din 1964. Actiunea are loc chiar intr-o fabrica de ciocolata, lucru care nu face doar referire la roman si subliniaza si slabiciunea trupei pentru ciocolata, acestea dand de inteles ca se afla pintre alimentele preferate.

  1. VIXX – “Hyde”

Dacă cineva știe să aducă concepte la viață, este cu siguranta  VIXX.Dualitatea din acest videoclip este, de fapt, o adaptare după “The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde” de Louis Robert Stevenson, publicată pentru prima dată în 1886.În videoclipul, membrii se luptă vizibil cu ei insisi personalitatea lor penduland constant intre “Dr. Jekyll” și “Mr. Hyde” , acest lucru afectandu-le viata.

4. BIGFLO – “Obliviate”

Pornind inca de la titlul cântecului care ne amintește de rostirea  vrăjilor, până la ochelarii rotunzi, seria Harry Potter isi face simtita prezenta peste tot în acest videoclip.Cu multe aspecte wizardly reperat în diferite scene, se pare că J.Cărțile lui K.Rowling au servit drept inspirație. Un lucru este clar: membrii BIGFLO sunt setati sa isi încânte fanii lor prin aceasta metoda.

5. IU – “The Red Shoes”

Nu este greu de ghicit că “The Red Shoes” a inspirat acest clip, deoarece poartă același titlu.IU portretizează celebrul basm de Hans Christian Andersen pe un ton mai fericit în comparație cu povestea originală, dar videoclipul poartă încă aceeași cantitate de suspans intrucat pantofii sfârșesc prin a o urmări.

6. Wonder Boyz – “Tarzan”

Povestea lui “Tarzan al maimuțelor” de Edgar Rice Burroughs a fost spusă timp de decenii din 1912.În acest videoclip, Wonder Boyz găsesc o modalitate de a condimenta lucrurile combinându-l cu seria “James Bond” a lui Ian Fleming. Avand-o si pe Hyeri din Girl’s Day in MV, acesta este plin de acțiune, thriller, și romantism, iar rezultatul este destul de distractiv să spun cel mai puțin!

7. BTS – “Blood, Sweat & Tears”

Pentru unii fani, această piesă de titlu le-a prezentat romanul lui Herman Hesse, “Demian: Povestea tinereții lui Emil Sinclair”. Cu toate acestea, această operă literară are un cult propriu.Modul în care BTS îl ilustrează în “Blood, Sweat &Tears” este pur și simplu sănătos: de la citatul narat la indiciile împrăștiate, membrii prezinta lupta pe care o duc, evolutia si cresterea lor pe tot parcursul videoclipului.S-ar putea spune că “Demian” trăiește în această capodoperă vizuală.

8. Ga In – “Paradise Lost”

“Paradise Lost” de John Milton este un poem epic clasic care datează din 1667.În acest videoclip, Ga In își spune propria amprenta asupra poveștii, preluând atât rolul Evei, cât și al satanei, în timp ce își face singura calea pe drumul spre ringul de dans, cu ajutorul  unui dans sufocant si ispitor, ca un șarpe care repovestește în mod viu povestea biblică.

9. ONEUS – “To Be Or Not To Be”

“Tragedia lui Hamlet, Prinț al Danemarcei”, mai cunoscut sub numele de “Hamlet”, este o piesă scrisă de William Shakespeare.Evident, “A fi sau a nu fi” este o frază care a fost citată încă din anii 1600.ONEUS nu numai că l-au ales ca titlu al piesei lor principale, dar au fost, de asemenea, inspirați de conotația vieții și a morții care este reprezentată implicit în clip.În plus, garderoba lor ne amintește de celebra piesă, fiind un element semnificativ al mise en scène.În acest sens, membrii au reușit o redare frumoasă a povestii în acest videoclip epic.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.