JO

Coreea de Sud câștigă aurul la proba de tir cu arcul

Coreea de Sud a revendicat prima medalie olimpică de aur la proba de tir cu arcul de la Tokyo, sâmbătă, dovedind inca o data suprematia  în sportul pe care îl domină de zeci de ani.

Kim Je-deok, în vârstă de 17 ani, și coechipierul său An San, în vârstă de 20 de ani, i-au învins pe Gabriela Schloesser și Steve Wijler din Olanda cu scorul de 5-3, la Yumenoshima Park Archery Field din capitala Japoniei.

Aceasta a fost, de asemenea, prima medalie de aur pentru Coreea de Sud la aceste Jocuri Olimpice.

Kim și An sunt cei mai tineri membri ai echipelor sud-coreene  care au fost trimise la Tokyo iar cei doi au acum șansa de a deveni primii arcași care câștigă trei medalii de aur la o singură Olimpiadă.

Sud-coreenii au pierdut primul set cu 38-35, An tintind doar un opt cu prima săgeată. Apoi  au luat setul al doilea cu 37-36 si au reusit sa egaleze scorul cul la 2-2, iar An si-a luat revansa tintind un 10 perfect cu a doua săgeată.

Arcașii olandezi au tras amândoi în 10 punand astfel presiune pe sud-coreeni. Kim a reusit sa tinteasca un  10 egaland scorul. Lovitura finala a fost si decisiva, aceasta oferindu-le corenilor medalia de aur, reusind sa tinteasca perfect tinta.

Felicitari tinerilor sportivi!

 

Sursa: Yonhap




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.