optimize12

„Squid Game” sau „Jocul Calamarului” este în topul global Netflix

Seria originală coreeană Netflix, „Squid Game”, a ajuns în fruntea primelor 10 seriale ale gigantului de streaming, vineri, ora locală. Este pentru prima dată când o serie coreeană ajunge pe primul loc, în top 10 al Netflix.

Potrivit platformei de analiză FlixPatrol, seria a preluat poziția vineri pe lista zilnică de top 10, în timp ce s-a situat în fruntea listei și sâmbătă. Seria britanică de comedie pentru adolescenți „Sex Education”, care se afla în top, a trecut pe locul doi. „Lucifer”, serie din SUA aflată în al șaselea și ultimul sezon, s-a clasat pe locul trei în top.

 

“Squid Game” a ocupat primul loc în 66 din 83 de țări.

Realizarea a venit după ce serialul, care a început difuzarea pe 17 septembrie, s-a clasat pe locul al doilea pe același grafic, de luni până joi, ora locală, săptămâna trecută, care a fost prima pentru o serie coreeană. De asemenea, a devenit prima serie coreenă din top 10 zilnic din SUA de marți.

Creată și regizată de Hwang Dong-hyuk, ale cărui lucrări anterioare includ filmul „The Fortress” și comedia „Miss Granny”, seria se învârte în jurul participanților la un concurs de supraviețuire, cu miză mare, alcătuit din jocurile coreene ale copilăriei.

 

Pentru fiecare rundă a unui joc pentru copii, jucătorii se luptă până la moarte pentru a ajunge în etapa următoare și pot deveni câștigătorul unui premiu de 45,6 miliarde de woni. (39,4 milioane de dolari).

 

Într-o conferință de presă recentă, Hwang a spus că a fost inspirat de greutățile cu care se confruntă oamenii în viața reală pentru scenariul scris acum aproximativ 10 ani.

 

„Mi-am dat seama că trăim într-un moment în care acele jocuri se întâmplă, de fapt, în jurul nostru și au devenit relevante pentru lumea noastră. Deci, când am arătat proiectul, oamenii mi-au spus că este foarte interesant și realist, ceea ce m-a făcut să mă gândesc acum că a fost momentul perfect pentru această serie. “




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.