Untitled

Korea-Romania Unison in Music / Mini-concert online dedicat aniversării Zilei Naționale a Republicii Coreea

Cu ocazia aniversării Zilei Naționale a Republicii Coreea din 2021 și parte din ediția 2021 a Korea Weeks, Ambasada Republicii Coreea, împreună cu Ensemble SU și doamna Marina Voicu, invită pasionații de muzică să urmărească un mini-concert intitulat „ Korea – Romania Unison in Music” – un spectacol de dans și muzică coreeană – care va fi difuzat online în Premieră vineri, 15 octombrie, ora 19:00, pe contul oficial de YouTube al Ambasadei.

În cadrul acestui concert, muzica de fuziune interpretată de Ensemble SU va prinde viață prin repertoriul care include atât o selecție de piese tradiționale coreene – „Pungnyu Sallong”, „Younghon Yeonga” și „Arirang” – împreună cu dans tradițional – “Salpuri Dance” -, cât și un moment muzical special: o interpretare inedită cu instrumente tradiționale coreene a piesei „Păstorul singuratic”, o melodie reprezentativă autohtonă.

Mini-concertul este pregătit de trupa de muzică coreeană Ensemble SU, care încearcă să aducă cultura coreeană mai aproape de ascultătorii din întreaga lume, prin limbajul universal al muzicii. Cei cinci membri ai trupei combină sunetele instrumentelor tradiționale coreene (gayageum, haegeum) cu cele ale instrumentelor occidentale (violoncel, pian și tobe). Va fi o experiență deosebită să urmăriți această armonie de sunete!

În plus, cu prilejul mini-concertului, publicul va avea șansa să o cunoască și pe doamna Marina Voicu, prezentatoarea evenimentului, care locuiește în Coreea de peste șapte ani.

Înregistrarea mini-concertului include subtitrări în limba română, iar oricine este interesat să vadă cum Coreea și România sunt aduse împreună de sunetul muzicii poate urmări mini-concertul gratuit pe platforma online, până pe 31 decembrie 2021.

Link YouTube pentru teaser: https://www.youtube.com/watch?v=I5AMa09qcaw
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.