Untitled

Fostul președinte sud-coreean Roh Tae-woo a încetat din viață. Doliu la Seul

Fostul președinte sud-coreean Roh Tae-woo a murit, marți, 26 octombrie, la vârsta de 88 de ani, transmite Reuters, preluat de HotNews.ro.

Roh Tae-woo a deținut funcția de președinte al republicii Coreea de Sud în perioada 1988-1993. Veteran de război decorat, el a jucat un rol crucial dar controversat în trecerea țării de la regimul liderilor autoritari la alegeri democratice libere, amintește agenția de presă Yonhap citată de Reuters.

Roh fusese internat la Spitalul Universitar din Seoul, însă cauza morții nu a fost făcută publică. Starea sa de sănătate începuse să se deterioreze încă din 2002 când a fost operat de cancer la prostată, fiind spitalizat de mai multe ori în ultimii ani. În doar câteva decenii, Roh a trecut de la imaginea celui care punea la cale lovituri de stat militare la primul președinte popular, ales democratic, pentru ca mai apoi să își încheie cariera politică cu o condamnare la închisoare pentru trădare și corupție. În 1995, el și-a cerut scuze publicului pentru colectarea ilegală a peste 654 de milioane de dolari sub formă de donații, în timpul mandatului de președinte, mai arată sursa citată.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.