optimize

Varianta Omicron a ajuns și în Coreea de Sud: 5 cazuri identificate într-o singură zi

Cinci cazuri de infecție cu varianta Omicron a COVID-19 au fost raportate, miercuri, 1 decembrie, în Coreea de Sud, acestea fiind primele infecții din această țară asiatică cu mutația despre care se crede că este mai transmisibilă decât varianta Delta și potențial rezistentă la vaccinurile actuale, relatează The Korea Times.

Guvernul a spus că va efectua secvențierea genomului tuturor persoanelor care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 după ce au venit din străinătate pentru a verifica posibilitatea ca aceștia să nu fie infectați chiar cu varianta Omicron, adăugând că toate persoanele care vor sosi în țară – atât cetățenii străini, cât și coreenii – vor fi puse în carantină timp de 10 zile, indiferent de istoricul lor de vaccinare, începând din 3 decembrie.

Informația privind depistarea variantei sud-africane Omicron în Coreea de Sud a fost confirmată de Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA). Vorbim despre un cuplu căsătorit care a sosit din Nigeria pe 24 noiembrie și a fost testat pozitiv pentru COVID-19 a doua zi, a fost confirmat că are noua variantă după secvențierea genomului.

Pe lângă cuplul care fusese complet vaccinat, varianta Omicron a mai contractat-o și un prieten de-al cuplului care i-a luat de la aeroport și i-a dus până la domiciliu. Persoana în cauză nu a fost vaccinată.

Fiul adolescent al cuplului și alte trei persoane – doi membri ai familiei prietenului și o cunoștință – au fost, de asemenea, diagnosticați pozitivi cu COVID-19, dar se așteaptă și rezultatele secvențierii genomului în cazul testelor lor. Prin urmare, nu se știe încă dacă sunt infectați cu noua variantă sau nu.

Separat de cazurile legate de cuplul respectiv, încă două persoane, vorbim despre femei în vârstă de 50 de ani care s-au întors din Nigeria pe 23 noiembrie, au fost confirmate, de asemenea, că au varianta Omicron, potrivit KDCA.

Din fericire, cele cinci persoane confirmate cu varianta sud-africană nu prezintă niciun simptom specific diferit față de cele date de tulpina Delta, care este cea mai răspândită în Coreea de Sud.

În timp ce cuplul se află în carantină din data de 25 noiembrie, fiul și prietenul lor și-au desfășurat viața de zi cu zi până când au fost testați pozitivi, pe 30 noiembrie, așa că guvernul este îngrijorat de posibilele transmisii comunitare ale acestora.

Autoritățile îi examinează și pe ceilalți 45 de pasageri care au sosit în țară cu același zbor ca și cuplul confirmat.

Potrivit rapoartelor din presa japoneză, primul pacient confirmat cu Omicron din Japonia – un diplomat din Namibia – a intrat în Japonia prin Aeroportul Internațional Incheon.

În prezent, Guvernul discută mai multe măsuri pentru a preveni afluxul de pacienți infectați cu variantei Omicron și, ca parte a acestora, a adăugat Nigeria pe lista țărilor cu zborurile suspendate. Anterior, interdicția a fost aplicată în opt țări – Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic, Malawi și Africa de Sud.

Chiar și fără răspândirea Omicron, situația COVID-19 din Coreea de Sud se deteriorează la un nivel care este aproape de a scăpa de sub control, scrie The Korea Times, și asta deoarece numărul de noi infecții, cazuri critice și decese crește în mod alarmant.

Citește și Număr record de cazuri de infecție cu COVID-19, în Coreea de Sud! Situația este alarmantă

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.