Korea_1629029077-e1599198197455

Coreea de Sud introduce măsuri de restricții din nou pentru a stopa creșterea infecțiilor COVID-19

Coreea de Sud  a hotărât să introducă  noi măsuri de restricție, mai exact va limita numărul persoanelor care pot fi prezente la reuniuni private la 4 persoane la nivel național și va restabili ora 21:00 ca program de închidere pentru restaurante și cafenele, a declarat joi premierul Kim Boo-kyum, în timp ce guvernul a suspendat schema societății de a trăi cu COVID-19 pe fondul infecțiilor COVID-19 care au tot crescut în ultima perioadă.

Conform noilor măsuri, care vor fi intra în vigoare sâmbătă, 18 decembrie, și vor fi valabile până pe 2 ianuarie 2022, la restaurante și cafenele va putea merge maxim 4 persoane vaccinate pe grup într-o vizită. Cât despre cei care nu au fost vaccinați, s-a spus că vor putea merge singuri în astfel de locații sau vor putea solicita mâncarea la pachet sau au la dispoziție opțiunea de livrare.

De asemenea, barurile, cluburile de noapte și alte locuri de divertisment vor avea programul schimbat și astfel se vor închide la ora 21:00, în timp ce cinematografele, sălile de concerte și cafenelele cu internet vor putea funcționa până la ora 22:00, a spus Kim în timpul unei întâlniri a Departamentului Central pentru Contramăsuri de Siguranță și Dezastre, potrivit Yonhap.

În același timp, autoritățile au mai spus că  măștile  vor fi purtate și în interior chiar dacă  în locația respectivă se servește mâncare sau nu.

Foto: Yonhap

Măsurile reprezintă o inversare bruscă a schemei guvernamentale prin care se dorea ca societatea să trăiască cu COVID-19, introdusă în luna noiembrie,  în baza căreia toate limitările în afaceri au fost ridicate, în timp ce plafonul pentru întrunirile private a fost crescut considerabil înainte de a fi redus din nou la 6 în zona capitalei și la 8 în alte parți  ale țării.

Schimbarea bruscă vine în contextul în care Coreea de Sud a înregistrat o creștere a infecțiilor cu coronavirus, împreună cu numărul de cazuri critice și decesele cauzate de COVID-19. Numărul zilnic de cazuri s-a apropiat de 8.000 , în timp ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 a atins un maxim istoric de 94 de persoane, potrivit raportului autorităților. Această situație se întâmplă deși țara are o rată de vacinare de aproximativ 80% din populație.

În același timp, ministrul Kim a spus că guvernul va oferi asistență financiară suplimentară întreprinderilor pe fondul implementării extinse a sistemului de trecere cu vaccin, care impune  tuturor vizitatorilor să prezinte dovada vaccinării sau un rezultat negativ al testului pentru COVID-19. Ajutorul acesta va fi mai mult decât compensarea pierderilor cauzate de orele de lucru restricționate, iar detaliile vor fi anunțate ulterior.

„Depunem toate eforturile pentru a ne extinde capacitatea medicală și a putea crește rata de vaccinare pentru a depăși criza virusului cu care ne confruntăm. Dar pentru asta, avem nevoie de timp și, între timp, am hotărât că vom putea depăși acest moment critic doar dacă ținem sub control răspândirea virusului  prin măsuri puternice de distanțare socială”, a spus ministrul Kim.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.