image2

Metroul din capitala Seul va avea noi facilități

Operatorul de metrou din Seul va introduce trenuri noi, echipate cu încărcătoare gratuite pentru telefoane mobile și scaune mai largi pentru femeile însărcinate începând cu sfârșitul acestei luni, au declarat oficialii vineri,  4 februarie, potrivit Yonhap.

Seoul Metro, operatorul vastului sistem de metrou al capitalei,  a anunțat că va pune în funcțiune cinci trenuri noi cuprinzând 40 de vagoane de pasageri pe Linia 5 începând cu această lună și va adăuga încă 20 de trenuri la linie până la sfârșitul anului.

Aceste noi  tipuri de trenuri fac mai puțin zgomot și oferă pentru prima dată încărcătoare de telefoane fără fir printre magistralele de metrou din Seul.

 This composite photo, provided by Seoul Metro on Feb. 4, shows the new subway train for Seoul Subway Line 5. Courtesy of Seoul Metro

Foto: Korea Herald

 

Un total de 8 încărcătoare vor fi instalate în 4 vagoane de pasageri per tren – 2 în mijloc și 2 cu locuri desemnate pentru scaune cu rotile.

Trenurile modernizate vor oferi, de asemenea, o călătorie mai confortabilă oamenilor, prin creșterea lățimii fiecărui scaun la 48 de centimetri de la 43,5 cm, transformând în același timp secțiunile cu șapte locuri în secțiuni cu șase locuri. Scaunele rezervate gravidelor, colorate în roz, vor fi mai mari, cu o lațime de 53 cm.

Foto: Korea Bizware

Metroul din Seul a decis, de asemenea, să instaleze patru dispozitive de îmbunătățire a calității aerului pentru fiecare vagon, spunând că mutarea poate reduce nivelul de praf fin din interiorul mașinilor  în medie cu  21,2%.

Trebuie să amintesc faptul că  metroul din Seul a început să înlocuiască vechile trenuri de metrou cu altele noi, care pornesc pe Linia 2 în anul 2014. Proiectul de renovare al liniei va fi finalizat în acest an, iar operatorul intenționează să dea o schimbare și trenurilor vechi care circulă pe Linia 4 și Linia 8.

Operatorul este responsabil de majoritatea liniilor de la 1 la 9 pe sistemul de metrou metropolitan din Seul.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.