1

A început campania oficială pentru alegerile prezidențiale din 9 martie! Ce candidați aruncă în cursă partidele

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud a început oficial pe 16 februarie, Lee Jae Myung, candidatul partidului de guvernământ subliniind nevoia revitalizării economiei afectate de pandemia de coronavirus, în timp ce principalele două partide de opoziţie explorează posibilitatea de a avea un candidat comun la scrutinul din 9 martie, relatează Kyodo News.

În context, Lee Jae Myung (foto) – candidat al Partidului Democrat aflat la guvernare – a subliniat că este dispus să accepte toate opiniile politice care pot fi benefice populaţiei. ”Unirea (diferitelor partide politice – n.r.) este cu siguranţă dificilă, dar este de asemenea drumul pe care trebuie să mergem înainte”, a spus Lee cu ocazia lansării campaniei sale în Busan (sud-est), al doilea oraş al ţării ca mărime după capitala Seul.

El a subliniat că va încerca să rezolve problemele ţării prin revitalizarea economiei şi stimularea continuă a creşterii economice.

La polul opus, Yoon Suk Yeol (foto), candidatul Partidului Puterii Populare, principala formaţiune de opoziţie, şi-a lansat campania în faţa susţinătorilor din Seul, cerându-le alegătorilor să lucreze împreună pentru a realiza schimbarea politică.

”Haideţi să evaluăm acest guvern liberal corupt şi incapabil schimbând puterea politică”, a spus Yoon, care a accentuat că actualul executiv nu poate soluţiona probleme precum creşterea preţurilor, scăderea numărului de locuri de muncă şi criza sanitară implicată de pandemie.

În faţa alegătorilor din Daegu, Ahn Cheol Soo (foto), candidatul Partidului Poporului, a promis să construiască o ţară în care prioritate va avea corectitudinea.

”Sunt candidaţii principalelor două partide şi familiile lor morali şi curaţi?”, a spus Ahn, în discursul său.

Lee Jae Myung şi Yoon Suk Yeol au fost acuzaţi în mai multe scandaluri, în timp ce despre soţia lui Yoon s0a spus că şi-ar fi falsificat CV-ul.

Recent însă, Ahn Cheol Soo a primit invitaţia de a forma o alianţă cu Yoon Suk Yeol, care conduce în sondaje cu 41,6% din intenţiile de vot. Acesta este urmat de Lee Jae Myung, cu 39,1%, în timp ce pe poziţia a treia se află Ahn, cu 7,7% din intenţiile de vot.

Potrivit Comisiei electorale naţionale sud-coreene, până în prezent,  14 candidaţi s-au înregistrat pentru scrutinul din 9 martie.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.