vaccine-5873170_1920

Coreea de Sud va începe administrarea dozei 4 de vaccin anti-COVID! Care sunt categoriile de persoane vizate

Coreea de Sud va începe să administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii februarie şi va furniza milioane de kituri suplimentare de testare rapidă pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare cu varianta Omicron, mai contagioasă, a COVID-19, relatează Reuters.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Kwon Deok-cheol, persoanele din grupurile cu risc ridicat vor fi primele care primesc a patra doză de vaccin. În fapt, vorbim despre a doua doză de rapel.

“Plănuim să oferim a patra doză celor care locuiesc în căminele de bătrâni şi unităţile de îngrijire şi celor cu sistem imunitar slăbit, în condiţiile unei creşteri recente a infectărilor în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani şi peste”, a afirmat oficialul din Sănătate.

Până în prezent, cel puţin 44,22 milioane de persoane, sau 86,2% din populaţie, sunt vaccinate cu schema de bază.

Pe 1 3februarie au fost raportate 54.619 de noi cazuri de COVID, număr uriaș ce a făcut ca totalul infectărilor să ajungă la 1.405.246, potrivit Agenţiei pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KDCA). În tot acest timp, numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 7.102.

Pe măsură ce varianta Omicron a COVID-19 a devenit dominantă în Coreea de Sud, în ultima lună, guvernul de la Seul a început să restricţioneze accesul la testele PCR pentru a fi disponibil în special persoanelor din grupurile cu risc ridicat.

Celelalte persoane trebuie să facă mai întâi un test antigen rapid care se poate cumpăra din magazine sau este oferit gratuit de centrele publice de sănătate, mai arată sursa citată.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.