kpopstars

7 vedete K-Pop care au și alte cariere

A fi un star K-pop este o carieră solicitantă, care necesită ani lungi și anevoioși de formare pentru a-ți dezvolta abilitățile vocale și de dans, și pentru a te pregăti de lumina reflectoarelor. Și totuși, unii idoli nu rămân doar cu meseria lor principală și își extind orizonturile profesional. Deși mulți idoli sunt și actori, prezentatori sau modele, unii aleg să iasă din tipare și profesează în industrii precum alimentară, business etc.

Acestea fiind spuse, acest articol se concentrează mai ales pe profesiile care se extind prin și dincolo de industria de divertisment. Enjoy!

  1. Suga din BTS – Producător muzical

Abilitățile de producție ale lui Suga au fost cunoscute încă de la începuturile sale ca membru BTS. Pe măsură ce cariera grupului a progresat, rapperul a început să producă muzică pentru alți artiști, în afară de colegii săi de casă de discuri, și a câștigat premii muzicale datorită talentului său uimitor. Melodii la care a contribuit cu abilitățile sale de producător sunt “Wine” de la Suran, “Eight” al lui IU și “Eternal Sunshine” al lui Epik High.

Alți idoli producători: Tablo din Epik High, Soyeon din (G)IDLE, Zico, Jonghyun din SHINee, G-Dragon din BIGBANG etc.

 

     2. Sandara Park – YouTuber

Sandara Park a purtat multe pălării de-a lungul carierei sale bogate și de lungă durată în industria divertismentului, dar asta nu a împiedicat-o să mai adauge una în garderoba ei de talente. De fapt, idolul are un canal de YouTube destul de interactiv, unde a repornit “2NE1 TV” în “Dara TV” pentru a împărtăși zilnic bucăți din viața ei, atât personală, cât și profesională.

Alți idoli YouTuberi: Solar din MAMAMOO, Amber Liu, Lee Suhyun din AKMU etc.

      3. Zico – CEO

Cea mai bună parte în a fi un idol de mult timp este că aceștia pot profita de experiența lor pentru a începe propriile lor companii. Zico a învățat cu siguranță multe și este CEO-ul casei sale de discuri KOZ Entertainment din 2019, unde se concentrează pe propria carieră, în timp ce manageriază și alți artiști. Dvwn (Read Dawn) este primul artist care a semnat cu agenția lui Zico.

Alte celebrități care sunt CEO: PSY (P Nation), Rain (Rain Company), Jackson Wang (Team Wang), Yubin (RRR) etc.

      4. Tablo din Epik High – Autor

Tablo este unul dintre cei mai poetici muzicieni care există atât pe plan național, cât și internațional. Având în vedere acest lucru, este firesc ca talentul său liric să se extindă la cărți scrise integral. Rapperul a publicat nu una, ci două cărți, lansate atât în coreeană, cât și în engleză. Publicată în 2008, prima sa carte se numește “Pieces of You”, și conține o colecție de povestiri scurte. Opt ani mai târziu, “BloNote” a prins viață, aducând înapoi unele dintre cele mai memorabile citate ale lui Tablo din “Tablo’s Dreaming Radio”, emisiunea sa de radio.

Alți idoli autori:  Jonghyun din SHINee (“Skeleton Flower: Things That Have Been Released and Set”), Jessica Jung (“Shine”), etc.

     5. Eric Nam – Podcaster

Eric Nam este un om cu multe talente și nu se sfiește să le împărtășească cu fanii săi. În podcastul său “Daebak Show”, el împărtășește cunoștințele sale despre partea minunată a industriei K-pop și celebrează muzica, precum și istoria din spatele acesteia. În mod evident, emisiunea este un hit masiv. Dacă nu ați auzit de ea, acum este șansa voastră!

Alți idoli care au emisiuni de podcast: Tablo din Epik High “The Tablo Podcast,” Jae Park și Alexa “How Did I Get Here?” etc. 

     6. Jessi – Gazda unei emisiuni de tip talk-show

Jessi a fost dintotdeauna cunoscută pentru spontaneitatea, autenticitatea și ,,sălbăticia” ei. Aceste trei dintre multe alte trăsături uimitoare alcătuiesc rețeta perfectă pentru un talk-show distractiv. Telespectatorii se pot bucura, de asemenea, privind schimbarea atitudinii lui Jessi în funcție de celebritatea invitată în fiecare episod. Un lucru este sigur: râsul este garantat!

Alți idoli gazdă de talk show: Iu (Pallete), Seulgi din Red Velvet (Seulgizip), JYP (Party People) etc.

      7. Fei din miss A – Chef

Pentru unii idoli, talentul merge mult în afara industriei de divertisment, până în bucătărie. Acesta este cazul lui Fei, ale cărei abilități culinare incredibile i-au adus un loc în multe spectacole de gătit. Ea s-a clasat pe locul doi în “Master Chef Korea Celebrity” și “Cook King Korea” în 2013 și, respectiv, 2014.

Alți idoli bucătari: Leeteuk din Super Junior, Jin din BTS, Minhyuk din CNBLUE, Yunhyeong din iKON etc.

Cariera secundară a cărei vedete vă inspiră cel mai mult? Spuneți-ne în comentarii!!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.