UU_JoeBiden_Faded-Denim_Medium

Vizită de importanță strategică a lui Joe Biden în Coreea de Sud, în luna mai. Anunțul Casei Albe

Preşedintele american, Joe Biden, va vizita Coreea de Sud şi Japonia în perioada 20-24 mai. Anunțul a fost făcut de Casa Albă, pe 27 aprilie, și vine într-un context extrem de delicat, când tensiunile cu China şi Coreea de Nord, riscă să escaladeze, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Călătoria va avea ca scop “aprofundarea legăturilor dintre guvernele, economiile şi popoarele” celor trei țări şi “va face să progreseze angajamentul ferm” al Statelor Unite în favoarea unei regiuni Asia-Pacific “libere şi deschise”, informează Casa Albă, într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, Joe Biden se va întâlni cu noul preşedinte sud-coreean, Yoon Suk-yeol, care îşi începe mandatul la 10 mai, dar şi cu premierul japonez Fumio Kishida.

La Tokyo, el va avea o reuniune cu liderii ţărilor membre ale Quad, alianţa Statelor Unite cu Australia, India şi Japonia. Iniţiată în 2007, această alianţă informală a fost relansată în 2017 pentru a contracara influenţa chineză.

Administraţia Biden consideră regiunea Asia-Pacific drept centrul politicii sale externe şi de apărare pentru a contracara expansiunea Chinei pe care o acuză în special că doreşte să controleze rutele comerciale internaţionale.
Primele două mari economii ale lumii se înfruntă din cauza comerţului, drepturilor omului şi a ceea ce liderul de la Casa Albă numeşte, mai pe larg, “lupta dintre autocraţii şi democraţii”, mai arată sursa citată.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.