20220318000407_0

Câștigătoarea unui premiu oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, Youn Yuh-jung are șanse la Emmy cu rolul din „Pachinko”

Actrița câștigătoare a oscarului, Youn Yuh-jung a devenit o candidată cheie la un premiu Emmy pentru rolul ei din drama „Pachinko”, ridicând speranța că ar putea fi prima coreeancă care a câștigat atât un Oscar, cât și un Emmy.

La Premiile Academiei de anul trecut, Youn a fost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru rolul bunicii din filmul „Minari” (2020), devenind prima coreeancă care a câștigat un oscar.

Aproape un an mai târziu, ea joacă în cel mai recent serial original Apple TV+ , „Pachinko”, bazat pe romanul omonim scris de autorul coreeano-american, Min Jin Lee. Saga epică de familie desfășurată în opt părți o urmărește pe Sunja, care trece prin multe greutăți în Coreea ocupată de Japonia și în Japonia după cel de-al Doilea Război Mondial.

În timp ce „Pachinko”, co-regiat de americanii coreeni Kogonada și Justin Chon, a câștigat recenzii excelente de la critici și telespectatori, interpretarea lui Youn în rolul lui Sunja la bătrânețe, care locuiește în Japonia ca Zainichi, un cuvânt japonez pentru etnicii coreeni care au rezidență permanentă, statutul în Japonia, dar nu au pașapoarte japoneze, a fost, de asemenea, apreciat de critici.

Actrița câștigătoare a Oscarului Youn Yuh-jung a devenit o candidată cheie la un premiu Emmy pentru rolul ei din drama „Pachinko”, ridicând speranța că ar putea fi prima coreeancă care ar câștiga atât un Oscar, cât și un Emmy.

La Premiile Academiei de anul trecut, Youn a fost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru rolul bunicii din filmul american de imigrație „Minari” (2020), devenind prima coreeană care a câștigat un Oscar pentru actorie.

 

Aproximativ un an mai târziu, ea joacă în cel mai recent serial original Apple TV+ „Pachinko”, bazat pe romanul omonim scris de autorul coreean-american Min Jin Lee. Saga de familie epică în opt părți o urmărește pe Sunja, care trebuie să treacă printr-o viață grea în Coreea ocupată de Japonia și în Japonia după cel de-al Doilea Război Mondial.

În timp ce „Pachinko”, co-regiat de americanii coreeni Kogonada și Justin Chon, a câștigat recenzii excelente de la critici și telespectatori, interpretarea lui Youn în rolul lui Sunja în vârstă, care locuiește în Japonia ca Zainichi, un cuvânt japonez pentru etnicii coreeni care au rezidență permanentă. statut în Japonia, dar nu au pașapoarte japoneze, a fost, de asemenea, apreciat de critici.

 

„Youn beneficiază de o expansiune liberală a poveștii lui Sunja din ultima treime a cărții și niciun actor nu transmite atât de bine extremele polare ale tristeții și exuberanței, uneori cu puțin dialog prețios”, a spus Hollywood Reporter în recenzia sa. ”

Pe baza prezenței ei în „Pachinko”, ea a devenit o candidată puternică pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramă în viitoarele Primetime Emmy Awards, cea mai prestigioasă onoare pentru programele de televiziune de primă oră din S.U.A.

Potrivit Gold Derby, un site american de predicții pentru premii, Youn s-a clasat joi pe locul al nouălea la categoria actrițe în rol secundar, față de locul 12 cu aproximativ trei săptămâni mai devreme. Sarah Snook din „Succession” și Julia Garner din „Ozark” sunt în fruntea clasamentului.

„Dacă „Pachinko” găsește o popularitate similară după ce a acumulat acele laude critice unanime, este probabil ca Youn să fie recunoscută din nou pentru interpretarea ei tulburătoare”, a spus Gold Derby.

Dacă va câștiga trofeul, va deveni prima coreeancă care câștigă atât un Oscar, cât și un Emmy.

 

În același timp, hit-ul original Netflix „Squid Game” va avea probabil mai multe nominalizări la premiile Emmy din acest an, inclusiv cel mai bun serial dramă, cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol secundar.

Drama de supraviețuire ocupă locul al doilea în categoria Serial dramatic remarcabil după „Succession” în cel mai recent grafic de predicții Emmy al lui Gold Derby. „Squid Game”, un serial coreean produs de streamerul american Netflix, a câștigat mai multe nominalizări și trofee la ceremoniile de premiere precedente, inclusiv Critics Choice Awards și Screen Actors Guild Awards.

Actorul principal Lee Jung-jae s-a clasat pe locul al treilea în competiția pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramă, în timp ce Jung Ho-yeon este a treia favorită pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

 

O nominalizare a unui actor sau unui program la Emmys va face istorie, deoarece niciun serial TV coreean sau realizat în Coreea nu a concurat pentru premiile din SUA, acordate de Academia de Științe ale Artelor Televiziunii (ATAS) emisiunilor TV americane remarcabile.

Unele seriale și actori TV coreeni au câștigat sau au fost nominalizați la Premiile Internaționale Emmy, care recunosc cele mai bune programe de televiziune produse și difuzate inițial în afara S.U.A.

Nominalizările pentru Premiile Primetime Emmy din acest an vor fi anunțate pe 12 iunie, iar ceremonia de premiere va avea loc pe 12 septembrie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.